Ένας φυσικός τρόπος για να μειώσεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

By Evelina Kyrasta Jul 01, 2018
Thumbnail

Είναι ένα σχεδόν μόνιμο πρόβλημα που απασχολείς τις περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως. Έχουν γραφτεί τόσα για την κυτταρίτιδα και πώς να την αντιμετωπίσεις που πλέον έχει γίνει ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο στον τομέα της επιστήμης όσο και της ομορφιάς. Το μόνο σίγουρο όμως σχετικά με την όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι ότι έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τον τύπο της επιδερμίδας και τον τρόπο ζωής. Φυσικά η διατροφή και η άσκηση ακολουθούν και το μόνο που μπορείς να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις είναι να βρεις τρόπους να μειώσεις την όψη της. 

Έχεις ακούσει θεραπείες σε δερματολόγους, λεμφικό μασάζ, scrub, κρέμες και ορούς που είναι στη διάθεσή σου έτσι κι αλλιώς. Όποιο και να δοκιμάσεις, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής θα έχει αποτέλεσμα. Τι θα έλεγες όμως για μία ακόμα homemade και handmade θεραπεία; 

Η Nataliya Robinson είναι skin therapist στο Λονδίνο και πιστεύει πολύ στις ιδιότητες του μελιού και στο πόσο βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος. Θεωρεί ότι το μέλι είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για να τα βάλεις με την κυτταρίτιδα, αφού δεν γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες και χημικά. Παρακάτω η συνταγή που προτείνει. 

Ανακατεύεις ένα κουταλάκι μέλι κι ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και ξεκινάς να κάνεις μασάζ (με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω) στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα. Η σόδα θα απολεπίσει ενώ το μέλι θα ενυδατώσει την περιοχή, κάτι ακόμα πολύ χρήσιμο για την μείωση της κυτταρίτιδας. Εναλλακτικά ή και συμπληρωματικά μπορείς απλά να απλώσεις μέλι στην περιοχή των ποδιών που υπάρχει κυτταρίτιδα και να κάνεις ελαφρά χτυπήματα στο σημείο για τρία λεπτά. Έτσι θα ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος που είναι και το ζητούμενο. Χρειάζεται όμως προσοχή, έτσι ώστε να μην σπάσει κάποιο αγγείο από την παραπάνω πίεση. 

Σίγουρα δεν είναι υπόσχεση εξαφάνισης αλλά μία δοκιμή δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. 
 

On Instagram @kyrastev