Τεράστιοι γλουτοί: Κι όμως είναι η πιο δημοφιλής (+ επικίνδυνη) πλαστική επέμβαση του 2018

By Evelina Kyrasta Nov 20, 2018
Thumbnail

Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια όταν η Beyonce, η Jennifer Lopez και η Shakira έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της showbiz και άρχισαν να προωθούν έναν σωματότυπο πιο ζουμερό. Τα πρότυπα των νεαρών κοριτσιών άρχισαν σιγά σιγά να αλλάζουν και με την εμφάνιση των αδερφών Kardashians το "πρόβλημα" των τεράστιων γλουτών επιδεινώθηκε.

Οι αδερφές Kardashian προσπάθησαν να λανσάρουν ένα σώμα αδύνατο (στο μεγαλύτερο μέρος του) με πολύ μεγάλους γλουτούς που κάνουν τεράστια αντίθεση συγκριτικά με τη λεπτή τους μέση και τα αδύνατα πόδια τους. 

6 body scrubs για απαλή επιδερμίδα και τον χειμώνα

Νεαρά κορίτσια και γυναίκες κάθε ηλικίας άρχισαν να ονειρεύονται πιο μεγάλα οπίσθια καθώς το πρότυπο που άρεσε στους άντρες άρχισε να αλλάζει. Οι πλαστικές που αφορούσαν πρόσθεση και ανόρθωση γλουτών αυξήθηκαν δραματικά και μέσα στο 2018 έγιναν οι πιο δημοφιλείς αισθητικές εγχειρήσεις παγκοσμίως.

 

[[{"fid":"30257","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1192,"width":950,"style":"width: 730px; height: 916px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

Ωστόσο οι συγκεκριμένες πλαστικές επεμβάσεις κρύβουν πολλούς κινδύνους και μάλιστα η Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (BAAPS) ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως μια δεύτερη Βρετανίδα πέθανε φέτος ύστερα από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, τη γνωστή Βrazilian butt lift. 

«Τα μεγάλα οπίσθια συνδέονται τώρα με γυναίκες που είναι δυναμικές και που δεν είναι λευκές, κάτι που είναι επιθυμητό. Το 2012, μίλησα σε μια ομάδα εικοσάχρονων κοριτσιών για την πίεση των μέσων ενημέρωσης να αλλάξουν το σώμα τους. Αντί για την υπερβολικά λεπτή σιλουέτα, είπαν ότι η πίεση ήταν να φαίνονται σέξι. Όλες ήθελαν να μοιάζουν με την Kim Kardashian, όχι την Kate Moss. Καμπύλες, όχι κόκαλα. Ακούγεται σαν μια θετική εξέλιξη, μια απομάκρυνση από τις διαταραγμένες διατροφικές και επικίνδυνες προσπάθειες για αδύνατες σιλουέτες, μέχρι που υπογράμμισαν ότι αυτό απαιτεί επίσης μια μικροσκοπική μέση», δήλωσε η Susie Orbach, διακεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια.

Έτσι θα απαλλαχτείς από τα σπυράκια στους γλουτούς

Και αν θέλεις να μιλήσουμε με νούμερα το 2015 έγιναν 320.000 διαδικασίες αύξησης ή ανόρθωσης γλουτών σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής και Καλλυντικής Χειρουργικής.

 

[[{"fid":"30258","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1920,"width":1280,"style":"width: 730px; height: 1095px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

 

Ας ελπίσουμε λοιπόν σύντομα να αλλάξουν και πάλι τα πρότυπα και αυτή τη φορά να μην πάμε ούτε στο άλλο άκρο, των πολύ αδύνατων σκελετωμένων κορμιών, αλλά να έχουμε στόχο και σκοπό μας να αποκτούμε ένα υγιές σώμα χωρίς υπερβολές. Άλλωστε το να αυξήσεις ή να ανορθώσεις φυσικά τους γλουτούς σου είναι εφικτό με την κατάλληλη άσκηση. Τα squats και τα βάρη είναι οι σωστοί τρόποι άσκησης που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις ένα ωραίο σχήμα στους γλουτούς σου χωρίς τις αρνητικές συνέπειες των πλαστικών επεμβάσεων.

On Instagram @kyrastev