Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του προσώπου σου + SOS προϊόντα

By Evelina Kyrasta Feb 26, 2019

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο οι stars έχουν τόσο λαμπερά πρόσωπα και γιατί το δικό σου πρόσωπο δείχνει θαμπό και κουρασμένο; Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου και δεν πάει το μυαλό σου ότι όντως βλάπτουν την υγιή όψη του δέρματός σου.

Λάθος #1: Η πολλή καθαριότητα βλάπτει! Τι σημαίνει αυτό; Καλό θα ήταν να μην πλένεις το πρόσωπό σου πάνω από 2 φορές την εβδομάδα εκτός κι αν επιλέξεις μια πολύ καλή και ελαφριά λοσιόν.

Λάθος #2: Χρησιμοποιείς μαντιλάκια καθαρισμού. Μπορεί τα μαντιλάκια καθαρισμού να αποτελούν μια εύκολη λύση αλλά δυστυχώς δεν είναι για συχνή χρήση γιατί όταν τα χρησιμοποιείς συχνά κινδυνεύεις να γεμίσεις το πρόσωπό σου με σπυράκια και ερεθισμούς.

7 λάθη που κάνεις όταν επιλέγεις make-up και πώς να τα αποφύγεις

Λάθος #3: Πλένεσαι με προϊόντα που αφαιρούν τα έλαια του δέρματος. Πώς θα καταλάβεις ότι χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα καθαρισμού; Θα νιώθεις το πρόσωπό σου πολύ καθαρό και στεγνό. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο βρες προϊόντα καθαρισμού με γλυκερίνη.

Λάθος #4: Δεν αναγνωρίζεις την ιδιαιτερότητα του δέρματός σου. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, ξηρό, λιπαρό, θα πρέπει να έχεις στο μπάνιο σου το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωσή σου. Ψάξε για καλλυντικά και καθαριστικά που δεν έχουν άρωμα καθώς αυτά είναι πάντα πιο ελαφριά για το δέρμα σου.

Λάθος #5: Πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό ενώ κάνεις μπάνιο. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα έλαια από το πρόσωπο και δημιουργεί ερεθισμούς. Γι'αυτό προτίμησε το κρύο νερό κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου.

Θα πάθεις πλάκα με αυτό το trend: Δες με τι πρέπει να συνδυάσεις το μακιγιάζ σου!

Λάθος #6: Αφαιρείς πολύ γρήγορα το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιείς 2 προϊόντα ντεμακιγιάζ ξεκινώντας με ένα πιο ελαφρύ και προχωρώντας αργότερα σε έναν πιο βαθύ καθαρισμό. Έτσι προστατεύεις το δέρμα σου από τυχόν ερεθισμούς.

On Instagram @kyrastev