Η μόδα των vegan προϊόντων μακιγιάζ είναι γεγονός και τα χρησιμοποιούν ήδη οι περισσότερες stars

By Evelina Kyrasta Apr 29, 2021
Thumbnail

Είναι αλήθεια πως πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να βρεις στην αγορά vegan προϊόντα μακιγιάζ. Οι καιροί όμως άλλαξαν και καθώς οι vegan άνθρωποι αυξάνονται συνεχώς, τα vegan καλλυντικά επίσης αυξάνονται και μάλιστα βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητά τους.

Η Κat Von D προσπάθησε να φτιάξει όλα τα καλλυντικά της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι 100% vegan. Tι σημαίνει όμως vegan προϊόντα ομορφιάς;

Όταν ένα προϊόν είναι κατάλληλο για vegans σημαίνει πως δεν περιέχει κανένα συστατικό που προέρχεται από ζώο ή παράγωγο ζώου, δεν έχει δημιουργηθεί με την κακοποίηση κάποιου ζώου και δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώο. Κάποιες εταιρίες αποφεύγουν να βάζουν και χημικά στα vegan καλλυντικά τους αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πάντα.

 

 

It's a miracle! Βρήκαμε τις 10 πιο επαναστατικές κρέμες κατά των ρυτίδων

Είναι καλής ποιότητας τα συγκεκριμένα καλλυντικά; Η celebrity make up artist Justine Jenkins αναφέρει: «Πριν μερικά χρόνια, θα συμφωνούσα πως υπήρχε διαφορά στο αποτέλεσμα όταν επέλεγες vegan καλλυντικά. Αλλά η τεχνολογία και οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί πολύ».

Ποια brands έχουν vegan καλλυντικά;  Η Take Obsessive Compulsive Cosmetics έχει 100% vegan προϊόντα, όπως επίσης και οι Axiology, Love + Sage, Pacifica, E.l.f. και Beauty Without Cruelty. Άλλα brands που κάνουν σημαντική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι  Green People, Tarte, RMS, The Body Shop, BareMinerals, Urban Decay, Eyeko, Too Faced, Barry M και Anastasia Beverly Hills.

 

On Instagram @kyrastev