Σταμάτα τη γήρανση των χειλιών σου έτσι!

By Evelina Kyrasta Nov 06, 2018

Η περιοχή των χειλιών είναι από τις πιο ευαίσθητες του προσώπου. Μετά από αυτή των ματιών, ίσως είναι εκείνο το σημείο που χρειάζεται περισσότερο την προσοχή σου και συγκεκριμένα στο κομμάτι της αντιγήρανσης. Η επιδερμίδα των χειλιών σου αλλά κι αυτή γύρω τους είναι πιο λεπτή απ’ ότι στο υπόλοιπο πρόσωπό σου, επομένως πιο ευάλωτη σε κάθε εξωτερική επίθεση. Επιπλέον, είναι ένα από τα σημεία που αφυδατώνονται πολύ πιο εύκολα. Επηρεάζονται ακόμα και από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. 

Αυτό που καταλαβαίνεις άμεσα είναι το γεγονός ότι σκάνε, τσούζουν και κοκκινίζουν. Η λύση είναι προφανώς τα lip balms που επαναφέρουν την υγρασία και την απαλότητά τους. Ωστόσο, η καλή ενυδάτωση, αν και είναι βοηθητική για την αντιγήρανση, δεν είναι η πιο σίγουρη λύση. Για να μην σπάσει η περιοχή των χειλιών σου χρειάζεσαι μία πιο εντατική περιποίηση και η απλή ενυδατική κρέμα, από ένα σημείο και μετά δεν αρκεί. Εδώ λοιπόν, είναι που εμφανίζονται τα lip serums ή άλλα εξειδικευμένα προϊόντα για την περιοχή. Μία κατηγορία που αξίζει να βάλεις στη ρουτίνα σου, αφού τα αποτελέσματα μάλλον θα σε ικανοποιήσουν. 

3 προϊόντα μακιγιάζ για τα μάτια που θα λατρέψεις

Φυσικά, υπάρχουν και πιο αποτελεσματικές μέθοδοι, όπως το laser και το peeling. Γι’ αυτές όμως τις επιλογές καλύτερα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου. Μέχρι τότε όμως, ένα lip serum ή ένα lip conditioner μπορείς να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς, ξεκινώντας με ένα από αυτά που θα βρεις στην gallery παραπάνω. 

On Instagram @kyrastev