Πώς θα διώξεις την κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά

By Evelina Kyrasta Jul 25, 2018
Thumbnail

Τα βαμμένα ξανθά μαλλιά ενώ είναι τόσο εντυπωσιακά, κρύβουν μερικά ρίσκα, τα οποία προφανώς θα πάρεις. Αν τύχει και βρεθείς αντιμέτωπη με ένα λάθος αποτέλεσμα, θα το αντιμετωπίσεις με θάρρος και το αμέσως επόμενο βήμα είναι να βρεις τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις.

Αρχικά, πρέπει να ξέρεις ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, επομένως είναι πολύ λογικό, κάποια στιγμή ακόμα και ο κομμωτής σου, στον οποίο ορκίζεσαι σαν τον μετρ του ξανθού, μπορεί να κάνει λάθος. Και ενώ εσύ θες εκείνο το ψυχρό ξανθό που σου είχε ξανακάνει, ξαφνικά βγαίνεις με το κίτρινο.

Ψυχραιμία γιατί λύση υπάρχει. Σε πρώτο στάδιο, παίρνεις βαθιές αναπνοές και θυμάσαι ότι υπάρχει το ρεφλέ, αυτή η μαγική τεχνική που κάνουν στο κομμωτήριο και εξουδετερώνει τις διχρωμίες. Άσε την υστερία λοιπόν και συνεννοήσου με τον κομμωτή έτσι ώστε να διορθωθεί το λάθος.

Υπάρχει όμως και περίπτωση, το λαμπέρο, ψυχρό ξανθό των μαλλιών σου που πέτυχε στο κομμωτήριο να αρχίσει να κιτρινίζει από τον ήλιο και να θαμπώνει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου χωρίς γκρίνια. Η λύση είναι το silver shampoo, ένα σαμπουάν προορισμένο να δρα αποκλειστικά κατά της κιτρινίλας, ενώ παράλληλα διατηρεί τις ψυχρές αποχρώσεις. Ουσιαστικά, είναι η σπιτική εκδοχή του ρεφλέ και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα.

Μέχρι να έρθει ξανά το χρώμα που θες στα μαλλιά σου, μπορείς να φοράς όμορφα μαντήλια, μπαντάνες, κοκαλάκια ή να τα πλέκεις σε καλοκαιρινά braids.

L&L tip: Καλό είναι πριν χρησιμοποιήσεις ένα silver shampoo να ρωτήσεις τον κομμωτή σου για το τρόπο χρήσεις. Εκείνος ξέρει καλά τα μαλλιά σου και σίγουρα καλύτερα από εσένα το προϊόν, επομένως θα σου δώσεις τις πιο σωστές συμβουλές, καθώς επίσης θα σου προτείνει κι ένα σαμπουάν που ο ίδιος εμπιστεύεται.

On Instagram @kyrastev