Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα προϊόντα μακιγιάζ

By Evelina Kyrasta Jun 01, 2020
Thumbnail

Θέλω να πιστεύω ότι σου έχει γίνει συνήθεια το καλό και συχνό καθάρισμα των πινέλων του μακιγιάζ, αφού ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι για την επιδερμίδα σου αν το αμελείς. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα καθαρίζεις και τα προϊόντα του μακιγιάζ που χρησιμοποιείς. Γιατί όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται υπάρχει τρόπος και θα τον μάθεις αμέσως. 

Όπως μπορείς να καταλάβεις, ειδικά τα ρουζ, οι πούδρες, οι σκιές κι όλα εκείνα που είναι κυρίως σε compact μορφή είναι πολύ πιθανό να μαζεύουν βακτήρια και μικρόβια από την επαφή τους με τα δάχτυλά σου και φυσικά τα πινέλα. Επομένως, ακόμα κι αν εσύ πλένεις μετά το πινέλο σου είναι πιθανό, η πούδρα που θα το ξανακουμπήσεις να έχει μικρόβια που πάλι θα μεταφερθούν στην επιδερμίδα σου . Διάβασε, λοιπόν, προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις. 

- Για σκιές, ρουζ και πούδρες χρειάζεσαι καθαρό οινόπνευμα κι ένα μπουκαλάκι με vaporisateur. Το μόνο που κάνεις ένα να ψεκάσεις την επιφάνεια που θες και να την αφήσεις να στεγνώσει. Το ίδιο κάνεις και με τα μολύβια ματιών και χειλιών, απλά μετά χρειάζονται καλό σκούπισμα. 

- Αν θες να καθαρίσεις ένα μπουκαλάκι με υγρό foundation ή αυτό από το mascara, τότε βούτα μία μπατονέτα στο οινόπνευμα και καθάρισε προσεκτικά το στόμιο μέσα κι έξω, προσέχοντας μη στάξει μέσα. 

- Οι ξύστρες και τα ψαλίδια για τα φρύδια μπορείς να τα βουτήξεις μέσα σε οινόπνευμα για λίγο και να τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά. 

On Instagram @kyrastev