Τα δύο φαγητά που η βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να καταναλώνει

By Evelina Kyrasta Apr 04, 2018
Thumbnail

Το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας μοιάζει όνειρο για δεκάδες νέους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ρίχνοντας μια ματιά στο βασιλικό πρωτόκολλο, όμως, θα διαπιστώσει κανείς πως οι γαλαζοαίματοι δεν περνούν και τόσο καλά όσο κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν.

Αιτία; Οι συνεχείς περιορισμοί που οι κανονισμοί τους επιβάλλουν, δυσκολεύοντας τους τη ζωή!

Ένας από τους πιο παράξενους είναι εκείνος που απαγορεύει στους γαλαζοαίματος να φάνε δύο πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών όταν βρίσκονται εκτός παλατιού είτε εντός είτε εκτός Βρετανίας. 

Σύμφωνα με το BBC αυτό ισχύει για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης όσο η βασιλική οικογένεια δεν βρίσκεται στις ανέσεις του παλατιού της. Το πρωτόκολλο είναι σαφές: Δύο πολύ συγκεκριμένες τροφές δεν θα καταναλωθούν από κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια εξόδου από τον ασφαλή χώρο του Buckingham.

Oι δύο τροφές που… απαγορεύονται δια ροπάλου έχουν αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές ένοχες για τέτοιου είδους στομαχικές διαταραχές.  Ο λόγος για τα οστρακοειδή και το ωμό κρέας, του οποίου πολλές διάσημες κυρίες έχουν δηλώσει φανατικές. Μεταξύ αυτών η Uma Thurman και η Demi Moore.

Ωστόσο, όταν οστρακοειδή και κρέας καταναλώνονται ωμά, εκθέτουν τον οργανισμό μας σε πολλούς κινδύνους, κυρίως λόγω των βακτηρίων τα οποία εισέρχονται στο στομάχι μας.

Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης αυξάνεται δραματικά σε σχέση με την κατανάλωση οποιασδήποτε άλλης τροφής, με αποτέλεσμα στην περίπτωση του παλατιού να ισχύει αυτό που λέμε «προσέχουμε για να έχουμε»…

On Instagram @kyrastev