Angelina Jolie: Η επίσκεψή της στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο

By Evelina Kyrasta Feb 05, 2019

Η Angelina Jolie επισκέφθηκε σήμερα τον μεγαλύτερο στον κόσμο καταυλισμό προσφύγων στο Μπαγκλαντές, που φιλοξενεί σχεδόν 1 εκατομμύριο μουσουλμάνους Ροχίνγκια.

Η επίσκεψη αποτελεί μια προσπάθεια επαναφοράς στην επικαιρότητα των δεινών που βιώνουν οι Ροχίνγκια, ενόψει της έκκλησης για χρηματοδότηση που θα απευθύνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες, η διάσημη ηθοποιός, που είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, θα περάσει τρεις ημέρες στην περιοχή, όπου θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς προκειμένου να «αξιολογήσει» τις ανάγκες των Ροχίνγκια και τις προκλήσεις που το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ως χώρα υποδοχής.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Angelina Jolie στο Μπανγκλαντές. Το 2015 είχε συναντηθεί με πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και στην Ινδία το 2006. «Η Jolie θα μεταφέρει οπωσδήποτε ένα μήνυμα φεύγοντας από εδώ. Ελπίζουμε ότι η ανθρωπιστική κοινότητα θα κατανοήσει το είδος της κρίσης που βιώνουν οι Ροχίνγκια μέσω εκείνης» επισήμανε ο Άμπου Κάλαμ, ένας αξιωματούχος της Επιτροπής Αρωγής και Επαναπατρισμού των Προσφύγων του Μπανγκλαντές.

 

On Instagram @kyrastev