Αυτή θα είναι η νέα βασίλισσα και με τον νόμο, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

By Evelina Kyrasta Sep 14, 2018
Thumbnail

Όλοι γνωρίζουμε πως ο πρώτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου μόλις η βασίλισσα Ελισάβετ αποβιώσει, θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος. Ποια όμως θα είναι βασίλισσα στο πλάι του; Αν το πρώτο πρόσωπο που σου ήρθε στο μυαλό είναι η Camilla, τότε είσαι πολύ σωστή. Η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα είναι βασίλισσα και με τον νόμο στο πλάι του πρίγκιπα Κάρολου.

Η σύζυγος του Κάρολου θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, είτε το θέλει, είτε όχι και αυτό είναι διαταγή. To Clarence House όταν παντρεύτηκε ο Κάρολος με την Camilla, είχε δηλώσει δημόσια, πως η Δούκισσα σκόπευε να χρησιμοποιήσει (ή θα χρησιμοποιούσε) τον τίτλο Her Royal Highness The Princess Consort.

Όμως, ένας καθηγητής δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης «διέλυσε» τις ελπίδες της Camilla και αποκάλυψε, πως ο τίτλος της θα είναι Queen Consort - ο τίτλος που δίνεται δηλαδή στη σύζυγο ενός μονάρχη - ανεξαρτήτως. Ο Έλληνας καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης, αποκάλυψε στη Daily Star Online, πως η Camilla θα είναι η νέα βασίλισσα (με την περιορισμένη έννοια του όρου), δίπλα στον μελλοντικό μονάρχη και βασιλιά Κάρολο και αυτό δεν το αλλάζει κανείς.

Η Camilla θέλει δεν θέλει θα ονομάζεται βασίλισσα!

Το εντοπίσαμε εδώ.

 

On Instagram @kyrastev