Γιατί ο Alain Delon δηλώνει «Έχω αποτύχει ως πατέρας»;

By Evelina Kyrasta Mar 08, 2017
Thumbnail

Μπορεί να ήταν το ανδρικό πρότυπο ομορφιάς, το σαγηνευτικό του βλέμμα και η αλήτικη αύρα του να γοήτευε τις γυναίκες σε πολλά μήκη και πλάτη της γης, μα όπως λέει ο σοφός λαός «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Ο λόγος για τον Αλέν Ντελόν που ζει πλέον σαν μοναχικός λύκος χωρίς επαφές με τους οικείους του και τον τύπο που τόσο τον λάτρεψε.

Ο 81χρονος ηθοποιός έχει αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά, από δύο διαφορετικές σχέσεις του, αλλά με τους δύο από τους τρεις γιους του, βρίσκεται σε διαμάχη. Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τον 52χρονο σήμερα γιο τους Άντονι Ντελόν, που έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του Ναταλί Ντελόν. Ο Άντονι ήταν κι αυτός καρδιοκατακτητής, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μία μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο καθώς πάντα υπήρχε η σύγκριση με τον διάσημο πατέρα του. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησε τον τύπο λόγω του ορμητικού χαρακτήρα του

Το 1983 και σε ηλικία 18 χρόνων έμεινε για αρκετό διάστημα στο αναμορφωτήριο καθώς είχε κλέψει μία ΒΜW, ενώ έκανε και ένα μήνα στη φυλακή καθώς πυροβόλησε έξω από το σχολείο της Στεφανί του Μονακό, όταν οι δυο τους διατηρούσαν ερωτική σχέση, ενώ υπήρξε και μία περίοδος που ακολούθησε τον δρόμο της ακροδεξιάς.

Μεγάλη είναι η σύγκρουση με τον μικρό του γιο, τον 22χρονο Αλέν Φαμπιάν, ο οποίος περιέγραψε πριν από λίγο καιρό την οικογένεια του ως μία «κόλαση» και ήταν αυτός που κατηγόρησε τον πατέρα του για βίαια ξεσπάσματα. Μίλησε επίσης για την κακή σχέση που έχει με τον πατέρα του λέγοντας ότι «αυτός είναι πλέον 80 χρόνων, δεν έχει χρόνο για να κάτσει να σκεφτεί. Θα ήθελα να του πω ότι τον αγαπώ και ελπίζω να μου πει κι αυτός ότι μ’ αγαπάει και ότι είναι περήφανος για μένα. Αλλά δεν πρόκειται να μου το πει και δεν θα του το πω κι εγώ. Έχω σταματήσει να ελπίζω ότι θα έχω κάποια σχέση με τον πατέρα μου».

Η απάντηση του Ντελόν: «Ξέρω ότι έχω αποτύχει ως πατέρας».

Ο Αλέν Φαμπιάν έχει ποινικό μητρώο όπως και ο μεγάλος του αδελφός και έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για τον τραυματισμό μιας κοπέλας. Τότε φάνηκε ότι η σχέση του με τον πατέρα του οδεύει προς αποκατάσταση. Δοκίμασε και πάλι την τύχη του ως ηθοποιός, ενώ είχε μεγάλη επιτυχία και στο χώρο του μόντελινγκ κάνοντας δουλειές για τους οίκους Dior και Gucci. Προβλήματα λόγω της εξάρτησής του από ουσίες όμως προέκυψαν στο προσκήνιο και οι εντάσεις στη ζωή του και στη σχέση με τον πατέρα του συνεχίζονται.

Η μόνη παρηγοριά του Αλέν Ντελόν είναι η 26χρονη κόρη του Ανούσκα, που είναι η μεγαλύτερη αδελφή του Αλέν Φαμπιάν. Σημειώνει μάλιστα μεγάλη επιτυχία ως ηθοποιός και διατηρεί καλή σχέση μαζί του. Πρόσφατα σχολιάζοντας τα προβλήματα που έχει ο πατέρας της με τους δυο του γιους, η Ανούσκα έγραψε στο Instagram: «Φυσικά και είναι υπεύθυνος για την οικογένειά του, αλλά τελικά υπεύθυνος είναι μόνο για ένα, για τον εαυτό του».

On Instagram @kyrastev