Ο πρίγκιπας εξομολογείται: Πώς θα αισθανόταν αν τα παιδιά του ήταν ομοφυλόφιλα;

By Evelina Kyrasta Jun 27, 2019
Thumbnail

Ο πρίγκιπας Wiiliam βρέθηκε στο Albert Kennedy Trust και ενώ συζητούσε με μια ομάδα ατόμων που στηρίζονται από την φιλανθρωπική οργάνωση της ΛΟΑΤ κοινότητας, ρωτήθηκε το εξής: «Αν το παιδί σας μια μέρα στο μέλλον σας πει ‘είμαι γκέι ή είμαι λεσβία, πώς θα αντιδρούσατε;».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. «Ξέρετε, το έχω σκεφτεί πολύ αυτό τον τελευταίο καιρό επειδή κι άλλοι γονείς μου έκαναν την ίδια ερώτηση. Πιστεύω πως δεν αρχίζεις να το σκέφτεσαι αυτό παρά μόνο όταν γίνεις γονιός και πιστεύω πως δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό με την Kate έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για να βεβαιωθούμε πως θα είμαστε προετοιμασμένοι. Νομίζω πως η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε όλα τα θέματα, προκειμένου να καταλάβουμε αν πρέπει να τους μιλήσουμε για ένα συγκεκριμένο θέμα και να βεβαιωθούμε πως στηρίζουμε το καθένα από αυτά. Δεν θα με ανησυχούσε καθόλου αν κάποιο από αυτά ήταν γκέι, αυτό που με ανησυχεί είναι το πώς θα αντιδράσουν όλοι οι υπόλοιποι και πως θα το πάρουν αλλά και την πίεση που θα πέσει επάνω τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Albert Kennedy Trust δήλωσε: «Εμένα προσωπικά, με απέρριψε η μητέρα μου όταν της είπα ότι είμαι γκέι και η ιδέα πως ο μελλοντικός μονάρχης λέει πως θα στήριζε τα παιδιά του αν του έλεγαν ότι είναι γκέι, είναι ένα μήνυμα προς ολόκληρη την κοινωνία, ένα μήνυμα που πρέπει να στηρίξουμε για να ενδυναμώσουμε τους ομοφυλόφιλους».

On Instagram @kyrastev