Συνελήφθη Ιταλός που επί χρόνια εξαπατούσε λέγοντας πως είναι ο Clooney

By Evelina Kyrasta Jun 18, 2019
Thumbnail

Ο 58χρονος Φρανσέσκο Γκαλντέλι (συνομίληκος του Clooney) και η 45χρονη σύζυγός του, Βάνια Γκόφι, αναζητούνταν από την Ιντερπόλ από το 2013. Ο Αμερικανός ηθοποιός τους είχε κάνει μήνυση, καταθέτοντας εναντίον τους, το 2010, ότι χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να προωθήσουν μια μάρκα ρούχων χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Το ανδρόγυνο είχε λανσάρει ένα brand ρούχων με τα αρχικά του ηθοποιού GC και πουλούσε απευθείας τα κομμάτια σε πελάτες μέσω του διαδικτύου, ισχυριζόμενο ότι είχε την έγκριση και την υπογραφή του Clooney, την οποία είχε αντιγράψει από το διαδίκτυο και την παρουσίαζε στις σχετικές διαφημίσεις. Μάλιστα κατηγορούνται ότι είχαν χρησιμοποιήσει και φωτογραφίες τους με τον ηθοποιό από διάφορα events για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Το ζευγάρι κατηγορείται και για μία σειρά άλλων απατών στην Ιταλία και, για να αποφύγουν τη σύλληψη, έφυγαν στα κρυφά από τη χώρα κερδίζοντας το παρατσούκλι «Μπόνι και Κλάιντ». Τελικά εγκαταστάθηκαν στην Ταϊλάνδη και έβγαζαν τα προς το ζην με μία διαδικτυακή απάτη, πουλώντας «μαϊμού» ρολόγια Rolex. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν έστελναν καν απομιμήσεις και οι αγοραστές άνοιγαν τα πολυτελή κουτιά και έβρισκαν σακουλάκια με αλάτι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Γκαλντέλι ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε το όνομα του Clooney. Πριν προχωρήσει η οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης, θα διωχθούν για παράνομη παραμονή στη χώρα, αφού οι βίζες του είχαν λήξει.

Πώς τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν

Οι δύο απατεώνες συνελήφθησαν το Σάββατο, σε μία κοινή επιχείρηση αστυνομικών αρχών της Ιταλίας και της Ταϊλάνδης, στα προάστια της πόλης Πατάγια. Οι αξιωματικοί περικύκλωσαν την πολυτελή βίλα στην οποία είχαν κρυφτεί, όταν εντοπίστηκαν σε μία επιχείρηση παρακολούθησης με εναέρια drone.

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Φρανσέσκο ομολόγησε ότι ισχυριζόταν πως είναι ο Κλούνεϊ, ανοίγοντας μια εταιρεία ρούχων και εξαπατώντας τα θύματά του που του έστελναν χρήματα», μετέφερε αστυνομικός της Ταϊλάνδης στο γαλλικό πρακτορείο AFP. Το ζευγάρι ζούσε στην Ταϊλάνδη από το 2014, και είχαν συλληφθεί την ίδια χρονιά αλλά τότε είχαν καταφέρει να αποδράσουν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, ο Γκαλντέλι είχε δωροδοκήσει τους φρουρούς της φυλακής με 570 ευρώ για να τον αφήσουν να φύγει, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα.  Στην δική του κατάθεση, ο Clooney είχε εξηγήσει ότι δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή του. «Δεν καπνίζω. Δεν έχω αυτό το ρολόι και δεν φορώ τα παντελόνια τους», είχε πει. «Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά μου, δεν εξαπατούν εμένα αλλά τους άλλους».

On Instagram @kyrastev