Victoria Beckham: Αποκάλυψε από ποια μαθησιακή δυσκολία πάσχει η ίδια αλλά και τα παιδιά της

By Evelina Kyrasta Mar 19, 2019
Thumbnail

Η Victoria Beckham είναι μητέρα 4 παιδιών που σίγουρα αν το θελήσουν, δεν θα χρειαστεί να εργαστούν ποτέ, μιας και οι γονείς τους έχουν φροντίσει για τη μελλοντική τους ευμάρεια.

Ο Brooklyn, 20, o Romeo, 16, o Cruz, 14 και η Harper, 7, πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία, έλεβαν την καλύτερη εκπαίδευση και η μητέρα τους Victoria με δηλώσεις της κατά καιρούς έχει εκφράσει την επιθυμία τα παιδιά να μεγαλώσουν κανονικά και να εργαστούν στο μέλλον.  «Δεν θα είναι εκείνα τα παιδιά που μένουν σπίτι και δεν κάνουν τίποτα. Σίγουρα θα δουλεύουν», είχε πει συγκεκριμένα.

Τη μαθησιακή τους διαδικασία όμως κάνει πιο δύσκολη η ύπαρξη δυσλεξίας στην οικογένεια. Σε πρόσφατη συνέντευξη στους Financial Times, η σχεδιάστρια μίλησε και για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η οικογένειά της με τη δυσλεξία, την πιο κοινή μαθησιακή δυσκολία, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με το διάβασμα, το γράψιμο και την ορθογραφία. Όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες των παιδιών της, η Victoria που περιγράφει τον εαυτό της ως "αυτοδιαγνωσμένη δυσλεκτική" αποκάλυψε: "Η δυσλεξία δεν υπάρχει απλά στην οικογένειά μας, αλλά καλπάζει."

Ο ορισμός της δυσλεξίας έχει ως εξής: Πρόκειται για μια ειδική μαθησιακή δυσκολία που έχει νευροβιολογική βάση. Χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στην ακριβή ή ευχερή αναγνώριση λέξεων και από φτωχές δεξιότητες ορθογραφίας και αποκωδικοποίησης. Οι δυσκολίες αυτές προκύπτουν συχνά από κάποιο έλλειμμα στο φωνολογικό μέρος της γλώσσας, το οποίο είναι συχνά αναπάντεχο σε σχέση με τις υπόλοιπες γνωστικές ικανότητες του ατόμου και την παροχή επαρκούς εκπαίδευσης στην τάξη». Ο ορισμός αυτός φανερώνει πως τα παιδιά με δυσλεξία έχουν τα κίνητρα και τις δυνατότητες να ενταχθούν και να διδαχθούν μέσα στο πλαίσιο της γενικής σχολικής τάξης, αφού οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οφείλονται συγκεκριμένα σε κάποιο έλλειμμα στο φωνολογικό μέρος της γλώσσας κι όχι σε κάποια άλλη συνθήκη, όπως είναι η νοητική αναπηρία/ καθυστέρηση.

On Instagram @kyrastev