Απίστευτη πρωτοβουλία! Νήπια μαθαίνουν πώς να καταλάβουν αν οι παππούδες τους παθαίνουν εγκεφαλικό!

Τρίτη, Μάρτιος 26, 2019 - 11:00

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες και αφορά την εκπαίδευση μικρών παιδιών, ηλικίας κάτω των 6 ετών, που μαθαίνουν πώς να αναγνωρίσουν επικίνδυνα συμπτώματα σε κάποιον μεγαλύτερο και να του σώσουν τη ζωή.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» και προκύπτει από τα αρχικά Χέρι, Ομιλία, Πόδι, Αμέσως. Μικρά παιδάκια εκπαιδεύονται ώστε να καταλάβουν τις αλλαγές στις κινήσεις και την ομιλία των παππούδων και των γιαγιάδων τους, όταν κάποιος από αυτούς παθαίνει εγκεφαλικό. Τα παιδιά μαθαίνουν να καλούν αμέσως το 112, τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης.

 

 

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τη διακριθείσα με το βραβείο Health Collaboration 2018 ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Angels Initiative.

Σύμφωνα με τους ειδικούς που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τα μικρά παιδιά είναι σε θέση να καταλαβαίνουν ποια συμπτώματα είναι επικίνδυνα και μπορούν στην κυριολεξία να σώσουν τις ζωές των δικών τους ανθρώπων!

Μία καμπάνια που δείχνει με τον πιο παραστατικό και ταυτόχρονα σοκαριστικό τρόπο, το πρόβλημα από τη χρήση πλαστικού

Το πρόγραμμα έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και μάλιστα η πιλοτική εφαρμογή έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Νηπιαγωγείο του Κολεγίου Ανατόλια, διήρκεσε 6 ώρες και 5 εβδομάδες και μέσα σε αυτό το διάστημα μικρά παιδάκια και νήπια εκπαιδεύτηκαν άψογα στο να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

 

 

 

instagram @lime_and_life

Summer must haves... #chanel #chanelbags #chanelsbeachthemedspingshow #vacay #beachready #shoptilldrop JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt