Η έρευνα που δικαιώνει τους ανθρώπους με αδέρφια: Είναι καλύτεροι άνθρωποι

By Evelina Kyrasta Jan 31, 2019
Thumbnail

Το να μεγαλώνει κανείς με αδέρφια δικαίως έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως «ευλογία», με πληθώρα ερευνών να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα οφέλη της αδελφικής σχέσης είναι πολλαπλά.

Νέα έρευνα, αυτή τη φορά του Ινστιτούτου Έρευνας Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Duke, υποστηρίζει πως όσοι άνδρες και γυναίκες έζησαν αρμονικά με τα αδέρφια τους κατά την παιδική του ηλικία, εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Κυρίως όταν μιλάμε για παιδιά του αντίθετου φύλου.

«Ο διαχωρισμός των φύλων στα αδέρφια κατά την παιδική ηλικία δίνει μοναδικές δυνατότητες εξέλιξης της προσωπικότητας τόσο στα αγόρια όσα και στα κορίτσια που συναναστρέφονται τακτικά το αντίθετο φύλο», τονίζει η επικεφαλής της έρευνας, ξεκαθαρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη της προσωπικότητάς μας να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του αντίθετου φύλου από μικρή ηλικία.

Όσοι μεγάλωσαν με αδέρφια του αντίθετου φύλου, φέρονται να έχουν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης της προσωπικότητάς τους σε σχέση με τα μοναχοπαίδια, αλλά και τα παιδιά που μεγάλωσαν με αδέρφια του ιδίου φύλου.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έχουν αδερφούς, μεγαλώνοντας, αποδεδειγμένα κατανοούν καλύτερα τους άντρες και καταφέρνουν να τους χειριστούν πολύ ευκολότερα! Επιπλέον, βάσει μελέτης που διεξήχθη στο Brigham Young University, τα αδέρφια –αγόρια και κορίτσια- παρουσιάζουν έντονες αλτρουιστικές τάσεις, ενώ μεγαλώνοντας γίνονται πιο εύκολα συμπαθείς στους γύρω τους.

Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ.

Εν έτει 2019, έχει πλέον αποδειχτεί πως τα αδέρφια μας, μόνο καλό κάνουν στην ψυχολογία μας, καθώς ήδη από μικρή ηλικία μας βοηθούν να μειώσουμε τα επίπεδα στρες, τα οποία είναι σε θέση να προκαλέσουν μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Τονίζεται δε, πως ένα μοναχοπαίδι υστερεί στην ικανότητα να ελίσσεται σε δύσκολες καταστάσεις, κάτι που για ένα παιδί που μεγάλωσε με αδέρφια, αποδεικνύεται πολύ ευκολότερο.

Πιθανή αιτία είναι οι αναπτυγμένες εγωιστικές τάσεις των παιδιών που μεγαλώνοντας μόνα τους, είχαν όλη την προσοχή επάνω τους.

On Instagram @kyrastev