Αν έχεις σκύλο στο σπίτι σου έχουμε έναν επιπλέον λόγο να κόψεις το κάπνισμα

Σάββατο, Ιούλιος 28, 2018 - 11:15

Το ότι το κάπνισμα αποτελεί μία από τις πλέον βλαβερές συνήθειες για κάθε ανθρώπινο οργανισμό, είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 

Από τα ζωτικά όργανα, μέχρι την επιδερμίδας μας, κάθε κύτταρο του οργανισμού μας επηρεάζεται από τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου, με τους επιστήμονες να τονίζουν τη σημασία του να αποφασίσει κάποιος να απαλλαγεί δια παντός από τη συγκεκριμένη συνήθεια. 

Πίσσα και νικοτίνη καθιστούν το κάπνισμα τρομερά επικίνδυνο για την υγεία τόσο τη δική μας όσο και των γύρω μας. Και όταν λέμε των γύρων μας, μπορείς στην κατηγορία αυτή να συμπεριλάβεις και τον σκύλο σου! Αυτό ακριβώς υποστηρίζει νέα έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού τα Πανεπιστήμια «School of Veterinary Medicine» και «Tufts University» της Μασαχουσέτης, αλλά και το «State University» του Κολοράντο, της οποίας τα αποτελέσματα έχουν κάθε λόγο να μας ανησυχήσουν. 

Να λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα.

Σίγουρα έχεις ενημερωθεί για το πόσο επηρεάζονται από τον καπνό του τσιγάρου οι παθητικοί καπνιστές, σωστά; Βάσει των αποτελεσμάτων της νέας αυτής έρευνας, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το τετράποδό μας, το οποίο από τη στιγμή που μοιράζεται τον ίδιο χώρο μαζί μας, κινδυνεύει εξίσου από τις βλαβερές ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής επιστήμονες της μελέτης, οι σκύλοι που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στους πνεύμονες, τη μύτη και- πιο σπάνια- καρκίνο του στόματος. 

Σίγουρα, πρόκειται για εύρημα που ουδέποτε είχε περάσει από το μυαλό μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχει λογική.
Μήπως να το ξανασκεφτείς λοιπόν; Μήπως μετά από αυτό έχεις έναν ακόμα λόγο να κόψεις μια για πάντα το κάπνισμα; 

instagram @lime_and_life

Too Sunday...
Stay in bed!
#zzz #asmuchasyoucan #happysunday Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey