Η πιο γλυκιά έρευνα: Οι millennials συμπεριφέρονται στα κατοικίδιά τους σα να είναι… τα πρωτότοκα παιδιά τους

By Evelina Kyrasta Dec 16, 2018
Thumbnail

Όσοι έχουμε επιλέξει να μοιραστούμε τη ζωή, το σπίτι και την καθημερινότητά μας με ένα ζωηρό τετράποδο, γνωρίζουμε καλά πως η φροντίδα του απαιτεί πολλές ώρες από τον χρόνο μας.

Και πολλή ενέργεια από μεριάς μας φυσικά! Φαίνεται, όμως, πως οι millennials έχουμε περάσει τη σχέση μας με τους τριχωτούς συγκατοίκους μας στο επόμενο στάδιο, με νέες επιστημονικές έρευνες να φέρνουν στο φως πως οι νέοι άνθρωποι έχουν την τάση να συμπεριφέροντας στα κατοικίδιά τους σα να ήταν τα πρωτότοκα παιδιά τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι επιλέγουν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία τροφές, για τον καλλωπισμό τους, για παιχνίδια ακόμα και για χριστουγεννιάτικα δώρα!

Σύμφωνα με την εταιρεία Neilson, το ποσό που ξοδεύουν τα νοικοκυριά για τα οικόσιτα ζώα τους έχει αυξηθεί κατά 36% από το 2007 έως το 2017, αύξηση που οδήγησε στην κυκλοφορία νέων, ακριβότερων τροφών τις οποίες οι ιδιοκτήτες δεν διστάζουν να επιλέξουν προκειμένου να είναι βέβαιοι πως ο μικρός τους φίλος τρέφεται σωστά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK εντόπισε 4.500 νέα προϊόντα διατροφής μέσα στο 2017, με την αύξηση σε σχέση με το 2016 να ανέρχεται στο 45%. Και το καλύτερο; Οι νέοι ηλικιακά ιδιοκτήτες δεν παραλείπουν να κάνουν στα pets τους και χριστουγεννιάτικα δώρα, ξοδεύοντας για αυτά περισσότερα χρήματα από ό,τι θα διαθέσουν για δώρα φίλων και συγγενών.

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός πως οι Βρετανοί αναμένεται φέτος να διαθέσουν συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες για δώρα Χριστουγέννων στους σκύλους αλλά και τις γάτες τους. Το 35% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα δώσει περίπου 20 – 30 λίρες για δώρα.

Και η πιο γλυκιά λεπτομέρεια: Στα σπίτια των millennials πρωταγωνιστούν οι… σκυλογατοφωτογραφίες.

Σε κορνίζες, μάλιστα, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες!

On Instagram @kyrastev