Να πώς ο σκύλος σου σε γλιτώνει από σοβαρά προβλήματα υγείας που οδηγούν μέχρι και στον θάνατο

By Evelina Kyrasta Apr 29, 2018
Thumbnail

Δεν χωρά αμφιβολία πως η ύπαρξη ενός παιχνιδιάρη σκύλου στο σπίτι μας, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία που θα μπορούσε να έχει κανείς. Και μάλιστα… κατ’ οίκον. 

Τα θετικά του έχει κανείς σκύλο στο σπίτι, ωστόσο, δεν περιορίζονται στο ψυχολογικό κομμάτι. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα σουηδική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Scientific Reports» και η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο σκύλος στο σπίτι συμβάλλει στη μείωση των –υψηλών σε γενικό σύνολο- πιθανοτήτων, ο ιδιοκτήτης του να αναπτύξει σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο.  

Οι ερευνητές, έχοντας μελετήσει τα ιατρικά στοιχεία 3,4 εκατομμυρίων πολιτών ηλικίας 40 έως 80 ετών οι οποίοι είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν κάποια καρδιακή νόσο, ανακάλυψαν πως όσοι εξ’ αυτών είχαν σκύλο, είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται σημαντικότατα σε σχέση με εκείνους των οποίων το σπίτι δεν φιλοξενούσε κάποιο τετράποδο του είδους. 

Οι ίδιοι, απέδωσαν το γεγονός στο ότι οι άνθρωποι που είναι μαθημένοι να ζουν και να συνυπάρχουν με σκύλους, έχουν αναπτύξει ένα σαφώς ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να είναι λιγότερο ευάλωτος σε πάσης φύσης αρρώστιες σε σχέση με όσους έχουν επιλέξει να ζουν σε ένα περισσότερο «αποστειρωμένο» περιβάλλον.

Όπως υποστήριξαν, τα μικρόβια του σκύλου μας μπορούν να μας βοηθήσουν να «χτίσουμε» ένα φρούριο γύρω από τον οργανισμό μας, καθώς αυτός συνηθίζει στις αθώες «επιθέσεις» μικροοργανισμών, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος ακόμα και για σοβαρότερες λοιμώξεις. 

Συνεπώς, πολύ καλά κάνεις και φιλάς τον αγαπημένο σου συγκάτοικο!

Άλλωστε, σε ποιον αρέσουν οι υποχόνδριοι; 

On Instagram @kyrastev