Ο σκύλος σου έχει συχνά λυπημένο βλέμμα; Ο λόγος δεν είναι αυτός που νομίζεις

Κυριακή, Ιούνιος 17, 2018 - 10:00

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουμε την τάση να προσπαθούμε συνεχώς να ερμηνεύσουμε κάθε κίνηση, γρύλισμα, βλέμμα ή συμπεριφορά του μικρού μας φίλου. 

Κατά πόσο, όμως, τα σήματα που λαμβάνουμε είναι σωστά; Καταφέρνουμε πράγματι να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα του σκύλου μας ή μεταφράζουμε λάθος όσα εκείνος προσπαθεί να μοιραστεί μαζί μας; 

Όσο και αν η επικοινωνία σου με τον τριχωτό συγκάτοικό σου είναι ανεπτυγμένη, υπάρχει ένα βασικότατο στοιχείο στη συμπεριφορά του τετράποδού μας που επιμένουμε να εκλαμβάνουμε συνεχώς λάθος: Το λυπημένο βλέμμα. 

Είναι το χειρότερό σου, σωστά; Όταν ο σκύλος σου κάθεται ξαπλωμένος και σε κοιτά λυπημένα με εκείνο το καθηλωτικό βλέμμα -που θυμίζει εκείνο μικρού παιδιού- σα να τον… έχεις απογοητεύσει με τη συμπεριφορά σου, μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση σε χρόνο dt.

Μέγα λάθος, αφού στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο βλέμμα επιστρατεύεται σύμφωνα με το Animalchannel, κάθε φορά που το κατοικίδιό σου θέλει να σου δείξει την αγάπη του και να χτίσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ σας!

Όχι, λοιπόν. Ούτε στεναχώρησες, ούτε απογοήτευσες τον σκύλο σου. Απλά εκείνος έχει (και) αυτόν τον τρόπο να σου δείχνει την αγάπη και την εξάρτησή του από σένα. Πρόκειται για έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας του σκύλου με τον «άνθρωπό του», το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις αποκωδικοποιείται εντελώς λάθος. 

Δεν είναι μόνο οι γλειψιές τελικά… 

instagram @lime_and_life

Too Sunday...
Stay in bed!
#zzz #asmuchasyoucan #happysunday Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey