Ο σκύλος σου βαρέθηκε και δεν τρώει την ξηρά τροφή; Το tip που θα τον ξετρελάνει!

By Evelina Kyrasta Jan 20, 2018
Thumbnail

Όσες έχουμε αποφασίσει να μοιραστούμε τη ζωή και το σπίτι μας με ένα τριχωτό τετράποδο με αυτιά και ουρίτσα που δεν παύει ποτέ να κουνιέται, σίγουρα έχουμε κάποια στιγμή βρεθεί αντιμέτωπες με τις… διατροφικές του ιδιοτροπίες. 

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα σε ό,τι αφορά στη διατροφή του σκύλου μας, δεν είναι άλλο από την άρνησή του να φάει την ξηρά τροφή με την οποία γεμίζουμε το μπολ του και την οποία οι κτηνίατροι θεωρούν απαραίτητη για τον οργανισμό του, καθώς περιέχει όλες τις βιταμίνες που ο αγαπημένος μας φίλος χρειάζεται. 

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να κακομαθαίνουν τον σκύλο τους με διάφορες λιχουδιές και μαγειρευτό φαγητό, με αποτέλεσμα όταν τα κατοικίδιά μας έρθει η ώρα να αρκεστούν στο δικό τους φαγητό να αρνούνται να φάνε. Ή τουλάχιστον, να αρνούνται να φάνε μέχρι να… νιώσουν την έντονη πείνα που θα τα αναγκάσει να καταναλώσουν την τροφή τους ακόμα κι αν δεν την κάνουν όρεξη. 

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Σίγουρα η λύση δεν είναι ούτε η φωνή, ούτε το μάλωμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να φερθούμε έξυπνα και να «ξεγελάσουμε» τον τριχωτό μας μπελά με ένα tip που κυριολεκτικά θα μας σώσει.

Ποιο είναι αυτό; 

Να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την ξηρά τροφή στο μπολ του! 

Η μυρωδιά θα τον ξετρελάνει –καθώς θα του θυμίσει το σπιτικό φαγητό- και σίγουρα θα κάνει τα σποράκια του πιο εύγευστα και πολύ πιο δελεαστικά. Το μπολ του θα μείνει άδειο πριν καν το καταλάβεις, με τον ίδιο να ευχαριστιέται και με το παραπάνω το γεύμα του.

Ένας ακόμα λόγος να «βρέξεις» την ξηρά τροφή με λάδι είναι το καλό που αυτό κάνει στην τρίχα του. Είναι γνωστό, πως το ελαιόλαδο κάνει την τρίχα των σκύλων να λάμπει, ενώ βοηθά σημαντικά και στην τριχόπτωση.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; 

On Instagram @kyrastev