Ώρα να σου λυθεί η απορία: Πρέπει να δίνεις γάλα στον σκύλο σου;

Κυριακή, Μάρτιος 11, 2018 - 09:15

Ο σκύλος είναι πλάσμα που αγαπά τις λιχουδιές και πάντα περιμένει με λαχτάρα μια μπουκίτσα από το φαγητό μας. Πόσο σωστό είναι, όμως, να υποκύπτουμε και να μοιραζόμαστε το φαγητό μας μαζί του;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθόλου. Αλλά επειδή ούτε οι υπερβολές είναι σωστές, το να δώσεις στο αγαπημένο σου τετράποδο καμία λιχουδίτσα πού και πού δεν βλάπτει. 

Τι συμβαίνει, όμως, με το γάλα; Οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να το θεωρούμε «αθώο» ρόφημα που μόνο καλό μπορεί να κάνει στον τριχωτό μας φίλο. Οι κτηνίατροι, από τη μεριά τους, έχουν άλλη άποψη. 

Τι πραγματικά ισχύει; Στην πραγματικότητα το μόνο γάλα που χρειάζεται ο σκύλος είναι το μητρικό κι αυτό για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του. Όσο το κουτάβι μας μεγαλώνει, η λακτάση –το ένζυμο που διασπά τη λακτόζη- παύει να παράγεται, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να αδυνατεί να «διαχειριστεί» την πρόσληψη λακτόζης. 

Στην περίπτωση που ο σκύλος καταναλώσει γάλα, το φούσκωμα είναι βέβαιο και αυτή είναι η πιο «αθώα» παρενέργεια. Η λακτόζη μπορεί να προκαλέσει ακόμα από πόνους στο έντερο μέχρι κολίτιδα στον τετράποδο φίλο μας. 

Το μόνο που μένει να ρωτήσεις τον δικό σου κτηνίατρο είναι το κατά πόσο είναι ασφαλές να του δίνεις γάλα χωρίς λακτόζη. Αλλά –μεταξύ μας- γιατί να μπεις στον κόπο; Δεν πρόκειται για μια τροφή που έχει κάτι να του προσφέρει. 

Αν είσαι από εκείνες που θέλουν να μοιράζονται το φαγητό τους με τον μικρό σου φίλο, δεν έχεις παρά να ενημερωθείς για τα ανθρώπινα τρόφιμα που είναι εντελώς ακίνδυνα για εκείνον

Όπως και να έχει, το γάλα καλύτερα κράτα το για σένα…

instagram @lime_and_life

Summer must haves... #chanel #chanelbags #chanelsbeachthemedspingshow #vacay #beachready #shoptilldrop JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt