Πόσο σωστό είναι τελικά να αφήνεις τον σκύλο σου να τρώει καρπούζι;

Σάββατο, Αύγουστος 11, 2018 - 07:15

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σου ένα πιάτο με παγωμένο καρπούζι ή μια φέτα από το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο στα χέρια σου, ο σκύλος σου σε κοιτά ενθουσιασμένος περιμένοντας να απολαύσει κι αυτός ένα κομματάκι. 

Τα περισσότερα σκυλάκια αρέσκονται στην κατανάλωση καρπουζιού, καθώς πρόκειται για ένα φρούτο νόστιμο και γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ούτε καν ο σκύλος σου!

Τα τετράποδα μπορεί να μην φημίζονται για την αγάπη που τρέφουν για τα φρούτα –με εξαίρεση τη μπανάνα-, το γεγονός, όμως, πως το καρπούζι ανήκει στις αγαπημένες τους λιχουδιές μόνο να αμφισβητηθεί δεν θα μπορούσε.

Πόσο σωστό είναι τελικά να… υποκύπτουμε στις πιέσεις του τετράποδού μας και να του δίνουμε να τρώει καρπούζι; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολύ! Χωρίς τα κουκούτσια και τη φλούδα, βέβαια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. 

Και ιδού ο λόγος. Το 92% του καρπουζιού είναι νερό, πράγμα που σημαίνει ότι μιλάμε για ένα πολύ διουρητικό φρούτο. Επιπλέον, περιέχει μεγάλη ποσότητα μαγνήσιου, β-καροτίνη, αλλά και βιταμίνες Α και C, στοιχεία που όσο καλό κάνουν στον δικό μας οργανισμό, το ίδιο κάνουν και στου σκύλου μας. 

Θα πρέπει, ωστόσο, να είμαστε προσεκτικές καθώς παρά το γεγονός πως μιλάμε για ένα φρούτο που περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, επιβάλλεται να προσέχουμε την ποσότητα που τρώει ο μικρός μας φίλος, μιας και αυτή θα πρέπει να είναι ανάλογη του βάρους του. 

Μια ερώτηση στον κτηνίατρο μας θα λύσει κάθε μας απορία σχετικά με τα επιτρεπτά γραμμάρια.

instagram @lime_and_life

Summer must haves... #chanel #chanelbags #chanelsbeachthemedspingshow #vacay #beachready #shoptilldrop JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt