Τα συναισθήματα που κυριεύουν τον σκύλο σου θα σε κάνουν να τον λατρέψεις ακόμα περισσότερο!

By Evelina Kyrasta Sep 27, 2017
Thumbnail

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων σήμερα - Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα.

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως κανένας άλλος στον κόσμο δεν σε αγαπάει περισσότερο από τον σκύλο σου; Και πως είσαι υπεύθυνη για τις… ψυχικές του μεταπτώσεις;

Αν έχεις μελετήσει πολύ τη συμπεριφορά του αγαπημένου σου τετράποδου και έχεις διαβάσει επιστημονικά άρθρα που αφορούν στην ψυχοσύνθεσή του, σίγουρα θα έχεις «χωνέψει» το γεγονός πως ο σκύλος σου πολλές φορές αισθάνεται πιο… άνθρωπος από σένα.

Τι εννοούμε; Ότι σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι σκύλοι δεν αισθάνονται μόνο χαρά και λύπη, μα διακατέχονται από ένα εύρος συναισθημάτων που ακόμα και οι πιο έμπειροι ιδιοκτήτες μέχρι σήμερα αγνοούν.

Συγκεκριμένα, είναι πιθανό τα αξιαγάπητα αυτά κατοικίδια να αισθανθούν ακόμα ζήλεια, θυμό, αγανάκτηση ακόμα και να τα κυριεύσει η απαισιοδοξία ή να πέσουν σε κατάθλιψη! Φέρε στο μυαλό σου την εικόνα του μόλις τον κάνεις μπάνιο και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε…

Το πιο σημαντικό όλων, όμως, είναι ότι ο σκύλος μπορεί να αισθανθεί περισσότερο από τον καθένα την αγάπη και την τρυφερότητά σου, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως οφείλεις να μην ξεσπάς πάνω του τα νεύρα, την πίεση ή τον θυμό σου.

Κι αυτό, διότι ακόμα και ο αυστηρός τόνος της φωνής σου μπορεί να τον στεναχωρήσει πολύ και κυριολεκτικά να του χαλάσει τη μέρα.

Και μην ξεχνάς: Ο σκύλος μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένος μαζί σου μόνο όταν τον αντιμετωπίζεις ως μέλος της οικογένειας. Τίποτα λιγότερο.

On Instagram @kyrastev