Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει τη συλλογή Gucci Cruise 2020

By Evelina Kyrasta Jun 18, 2019

Τον Γιώργο Λάνθιμο τον είδαμε στην πρώτη σειρά του show του οίκου Gucci τον προηγούμενο μήνα κι όλα έδειχναν πως ο γνωστός σκηνοθέτης έχει αναπτύξει κάποιου είδους σχέση με τον οίκο σχετικά στενή.

Τώρα λοιπόν βγήκε στο φως η συνεργασία του με τον Alessandro Michele, καθώς απαθανάτισε την Gucci Cruise collection 2020 στα Μουσεία Καπιτωλίου, στη Ρώμη.

Όμως εκτός από το lookbook για τη συλλογή της αντρικής σειράς του Gucci, ο Γιώργος Λάνθιμος αναμένεται να υπογράψει ένα ακόμη της πρότζεκτ με τον οίκο Gucci καθώς έχει φωτογραφίσει ένα art book στο εσωτερικό της περίφημης Villa Albani Torlonia στη Ρώμη. Η γκαλερί είναι διάσημη για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για το γλυπτό «Η Λήδα και ο κύκνος» που εκτιμάται πως είναι ένα πιστό ρωμαϊκό αντίγραφο του ελληνικού αγάλματος.

Ο Michele είπε πως επέλεξε την τοποθεσία αυτή θέλοντας να τονιστεί η σημασία της αντιγραφής, που μερικές φορές μπορεί να είναι πιο αυθεντική από το πρωτότυπο.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμο στον Gucci Garden στη Φλωρεντία και στο μοναδικό Gucci βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα έσοδά από τις πωλήσεις έχουν στόχο την ενίσχυση των έργων αποκατάστασης της Leda Gallery.

On Instagram @kyrastev