Μάθατε τα νέα; Αυτό το print από τα 90s κάνει come back αλλά δεν τρελαθήκαμε...

By Evelina Kyrasta Apr 24, 2018

Ένα print επιστρέφει από το παρελθόν και χτυπάει τα φύλλα της ντουλάπας μας διεκδικώντας μια θέση και πάλι εκεί μέσα.

Τα 90s φέρνουν τον αέρα τους μεταβολισμένο στις πασαρέλες και αυτό φάνηκε ελαφρώς στα shows στην εβδομάδα μόδας την Νέας Υόρκης για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018.

Τέκνο της φαντασίας της Elsa Schiaparelli το newspaper print εμφανίζεται το 1935, από τα δικά της αποκόμματα εφημερίδας. Έγινε δημοφιλές μοτίβο στη δεκαετία του '60 και '70, και αργότερα, ο John Galliano δημιούργησε το φόρεμα-εφημερίδα για την couture συλλογή του 2000, Hobo Chic και δίχασε. Λίγο αργότερα, όταν το φόρεσε η Sarah Jessica Parker ως Carrie Bradshaw στο Sex and the City, αποτέλεσε ένα iconic κομμάτι.

Τώρα το pattern επιστρέφει και φέρει πάνω του ένα ηχηρό μήνυμα για την ελευθερία του λόγου και τη δημοσιογραφία.

Στις πασαρέλες, ο Shayne Oliver είχε μοντέλα που κάλυπταν τα πρόσωπά τους με φακέλους με το διάσημο print, ενώ ο Raf Simons ανατύπωσε το έργο του Warhol με τίτλο Tunafish Disaster, που έγινε από ένα αρχικό άρθρο του Newsweek, πάνω σε ένα τοπ. Εκτυπώσεις εφημερίδων εμφανίστηκαν ακόμα στους Assembly και LRS σε φορέματα, μπότες, τοπ και oversized τσάντες.

Σαφώς, η Βella Hadid έσπευσε να αγκαλιάσει την τάση με ένα μπικίνι με newspaper print. Είναι ένα τύπωμα busy και ίσως κουράζει στο μάτι αλλά σαφώς έχει κάτι να πει και μυρίζει 90σ ανεμελιά.

On Instagram @kyrastev