Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο χρήσιμα είναι στο σπίτι τα γνωστά σακουλάκια αφυγραντικού των συσκευασιών

By Evelina Kyrasta May 13, 2019
Thumbnail

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι χρήση έχουν τα ειδικά σακουλάκια αφυγραντικού των συσκευασιών; Τα συναντάς συνήθως μέσα σε κουτιά καινούριων παπουτσιών αλλά και σε τσάντες. Παρακάτω θα δεις μερικές χρήσεις τους που δεν περίμενες να ακούσεις!

Ο λόγος ύπαρξης αυτών των σάκων είναι για να απορροφούν την υγρασία. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδανικά για την τσάντα που παίρνεις μαζί σου στο γυμναστήριο αλλά και για τον κάδο των απλύτων.

Τοποθέτησε μερικά σακουλάκια ανάμεσα στις πετσέτες για να μην μυρίζουν άσχημα και να διατηρούν τη μυρωδιά της φρεσκάδας για πολύ καιρό μετά το πλύσιμο.

Άλλη μια χρήση των σάκων που μας αρέσει πολύ αφορά την προστασία κάποιων αντικειμένων στο μπάνιο σου. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις τα ξυραφάκια σου σε ένα πλαστικό δοχείο με μερικά σακουλάκια και να τα διατηρήσεις σε καλύτερη κατάσταση για περισσότερο καιρό.

 

 

Ασπιρίνη: Ποιους επίμονους λεκέδες αφαιρεί;

Προστάτεψε τις φωτογραφίες σου από το πέρασμα του χρόνου βάζοντας στα συρτάρια που τις αποθηκεύεις μερικά σακουλάκια πυριτίου.

L&L tip: Αν είσαι λάτρης των φωτογραφιών και έχεις αγοράσει μια ακριβή φωτογραφική μηχανή, προστάτεψέ την βάζοντας μέσα στη θήκη της 1-2 σακουλάκια πυριτίου για να απορροφήσουν την υγρασία.

Κράτησε τα σακουλάκια σε ένα συρτάρι και όταν το κινητό σου βραχεί ή πέσει μέσα σε δοχείο με νερό, στέγνωσέ το και σώσε το βάζοντάς το μέσα σε ένα βάζο με σακουλάκια.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα σακουλάκια οπουδήποτε μέσα στο σπίτι που δημιουργείται ή υπάρχει πολλή υγρασία. Τα σακουλάκια θα σε προστατέψουν και θα σώσουν πολλά από τα αντικείμενά σου.

Αν χρειαστεί για ποιονδήποτε λόγο να βάλεις βρεγμένα ρούχα μέσα σε μια βαλίτσα, πρόσθεσε μερικά σακουλάκια για να αποφύγεις τη δημιουργία άσχημων οσμών.

 

 

On Instagram @kyrastev