Ένας εύκολος και φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις τα σιφόνια στο μπάνιο

Τρίτη, Ιούλιος 31, 2018 - 09:15

Το καθάρισμα του μπάνιου έχει μερικά δύσκολα σημεία που συνήθως σε ταλαιπωρούν κάθε φορά που καταπιάνεσαι μαζί τους. Ένα από αυτά είναι το σιφόνι της μπανιέρας και του νιπτήρα που βουλώνει συχνά. Λογικά, θα χρησιμοποιείς εκείνα τα χημικά προϊόντα που βρίσκεις στο super market και είναι ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Σίγουρα είναι αποτελεσματικά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν φθορές στους σωλήνες, γι’ αυτό δεν είναι καλό να τα χρησιμοποιείς συνεχώς. Μπορείς όμως να φτιάξεις ένα δικό σου καθαριστικό για το σιφόνι με απλά υλικά που θα βρεις στο σπίτι σου και να κάνεις ένα διάλλειμα από τα χημικά. 

How to:

Ρίχνεις ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι και μετά ρίχνεις  ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι. Τα δύο συστατικά θα αφρίσουν και εσύ πρέπει να περιμένεις για περίπου 5’ έτσι ώστε να δράσουν. Έπειτα ξεπλένεις με μία κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μία φορά το μήνα και τα σιφόνια στο μπάνιο θα παραμείνουν καθαρά ενώ θα απομακρυνθούν και τυχόν δυσάρεστες οσμές. 
 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles