Brain Game στη Λευκωσία: No brain no gain!

By Evelina Kyrasta Nov 15, 2018
Thumbnail

Όταν ήμουν μικρή ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν «Ο Κρυμμένος Θησαυρός». Όχι βέβαια αυτός, ο εύκολος, που οργανωνόταν στο πόδι προκειμένου να κρατηθούμε απασχολημένοι για 30 λεπτά… ο άλλος, που οργάνωνε ο μπαμπάς μου με τον θείο μου. 

Κάθε καλοκαίρι που δεν μπορούσαμε να απομακρυνθούμε ιδιαίτερα από την Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, νοικιάζαμε ένα σπίτι στο συγκρότημα «Ποσειδωνία» κοντά στον Μαραθώνα.

Εκτός του ότι είχε άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και ατελείωτους κήπους με γκαζόν, αυτό που το έκανε να φαντάζει παράδεισο στα δικά μου μάτια ήταν το γεγονός ότι κάθε χρόνο μαζευόμασταν πάνω από 30 παιδιά όλων των ηλικιών με τις οικογένειες μας. 

Highlight ο δίκαιος διαχωρισμός μας σε ομάδες και ακολούθως το παιχνίδι του θησαυρού που κρατούσε τουλάχιστον 6 ώρες. Γρίφοι δύσκολοι και καλά κρυμμένοι στον βυθό της θάλασσας, θαμμένοι στην άμμο, τοποθετημένοι σε αποθήκες, θάμνους, μέχρι μέσα σε γιαούρτι στο ψυγείο κάποιου από τα σπίτια του συγκροτήματος. Αυτή ήταν δράση! Και φυσικά όλοι ζούσαμε και αναπνέαμε για την ημέρα εκείνη.

 

[[{"fid":"29925","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1042,"width":1379,"style":"height: 453px; width: 600px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

Όταν λοιπόν είδα τυχαία τη διαφήμιση  του Brain Game, μου ήρθε στο μυαλό αυτό ακριβώς το συναίσθημα. Χωρίς να το πω στα παιδιά μου, πήρα τηλέφωνο και κανόνισα να επισκεφτούμε τον χώρο για να παίξουμε παρέα. Άλλωστε το mid term μας είχε «πέσει κουτί» και ήταν η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσαμε να έχουμε για μία καθημερινή.

 

[[{"fid":"29926","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1050,"width":1400,"style":"height: 450px; width: 600px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

 

Το σενάριο είχε ως εξής: Βρισκόμαστε στο Μουσείο και συγκεκριμένα στο τμήμα αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, με αποστολή να κλέψουμε το διαμάντι που έκανε δώρο ο Πάρης στην Ωραία Ελένη. Το σύστημα παρακολούθησης θα πέσει για 60 λεπτά λόγω συντήρησης και εμείς έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο. 

 

[[{"fid":"29927","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1400,"width":1050,"style":"height: 600px; width: 450px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

 

Το δωμάτιο μπορεί να μην είναι τεράστιο σε μέγεθος, όμως αυτό το κάνει ακόμα πιο "challenging" γιατί δεν παίζεις μόνο με τον χρόνο, αλλά και με τον εγωισμό σου. "Δεν γίνεται να έχουμε κολλήσει", είπαμε και ξαναείπαμε σε αρκετές περιπτώσεις.

Όντως μερικές φορές χρειάζεται να «το δουλέψεις» λίγο παραπάνω, αν θες να κάνεις την υπέρβαση και μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου, όπως στη ζωή άλλωστε. Και οι εναλλακτικές; Πάντα πρέπει να υπάρχουν!

Μην με ρωτήσετε αν το πήραμε πολύ στα σοβαρά… πιο σοβαρά και από τα παιδιά! Επομένως αν έχετε τη διάθεση να οργανώσετε κάτι μαζί τους, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα αρκεί να το «επιτρέπουν» οι ηλικίες. 

Το Seven και το Orient Express είναι τα άλλα δύο δωμάτια που συμπληρώνουν την τριπλέτα.

 

[[{"fid":"29928","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1050,"width":1400,"style":"height: 450px; width: 600px;","class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

 

Στο πρώτο θα πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι με τις επτά θανάσιμες αδυναμίες (οργή, λαγνεία, οκνηρία, ζηλοφθονία, απληστία, λαιμαργία, αλαζονεία) και να φτάσετε στη λύτρωση, ενώ στο δεύτερο υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής Παρίσι-Κωνσταντινούπολη έχει διαπραχθεί μία δολοφονία, με την οποία σχετίζεται άμεσα η ομάδα… όμως ο δολοφόνος είναι κάποιος από τους παίκτες.

 

Have fun, καλό Σαββατοκύριακο και να θυμάστε... no brain, no gain!

 

[[{"fid":"29946","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":776,"width":1388,"style":"height: 335px; width: 600px;","class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]

xxx 

Εβελίνα

On Instagram @kyrastev