Ο Φράκτης του Ξυλιάτου είναι ένας μικρός παράδεισος 30 λεπτά από τη Λευκωσία

Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019 - 16:30

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι γιατί στο «φευγιό» έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία.

Δεν έχει σημασία αν είναι κοντινό ή μακρινό, αν συμβαίνει πρακτικά ή νοητά, πάντως το αγαπώ. Η στασιμότητα (σε όλα τα επίπεδα) με σκοτώνει, νιώθω σα να ναρκώνεται το πνεύμα μου! 

Σίγουρα η καθημερινότητα με τους εξωφρενικούς ρυθμούς είναι μεγάλη παγίδα, για τον λόγο αυτόν όμως υπάρχουν τα λατρεμένα Σαββατοκύριακα, που μπορείς να βουτήξεις τα υπόλοιπα 4/5, στην περίπτωση της δικής μας οικογένειας τουλάχιστον, και να ικανοποιήσεις το χούι σου με μεγάλη ευχαρίστηση.

Για να είμαι, βέβαια, πιο ακριβής και πιο ειλικρινής, άλλος μας "βούτηξε" το Σάββατο!

 

 

Μετά τα πρωινά ποδόσφαιρα, μπαίνει ο Μιχάλης στο σπίτι και μου λέει…

«Μου είπε ο Άντρος ότι στον Ξυλιάτο, κοντά στην Αγία Μαρίνα, υπάρχει ένας καταρράκτης. Θέλεις να πάμε μία βόλτα μήπως τον βρούμε;»

Σε δέκα λεπτά ήμουν έτοιμη, είχαμε φτιάξει πράγματα, γιατί με τρία παιδιά όσο κοντινή και αν είναι μία απόσταση έχει μία διαδικασία και είχαμε ξεκινήσει. 

 

 

Φωτογραφίες από το συγκεκριμένο φράγμα είχα δει στο παρελθόν, όμως γενικότερα θεωρώ πως η φύση τις πλείστες φορές αδικείται μέσα από αυτές. Όσο επαγγελματικές κι αν είναι, δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μεγαλείο της. Πάντα θα λείπουν οι μυρωδιές και ο ήχος, που τόσο τέλεια την συμπληρώνουν. 

 

 

Μετά από μία διαδρομή 30 λεπτών, ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή βρίσκεται μόλις 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λευκωσίας, φτάσαμε. Η γαλήνη του τοπίου έμοιαζε να υπερκαλύπτει ακόμα και τις συνομιλίες των περαστικών, λες και τις έβαζε στο mute. 

Συνειδητοποιείς πόσο ανάγκη το έχεις, την ώρα που το βιώνεις!

 

 

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και κατεβαίνουμε στον καταρράκτη. Θα μπορούσαμε απλά να ακολουθήσουμε το μονοπάτι με τα σκαλάκια, όμως ο μικρός της παρέας θα κατέληγε στους ώμους (ποιου άλλου; του μπαμπά του…) και το ανέβασμα θα έμοιαζε με άσκηση των O.Y.K. 

 

 

Ο ήχος του νερού που έπεφτε από τόσο ύψος, εμένα μου έφερε υπνηλία. Εσάς δεν ξέρω τι θα σας φέρει, όμως μία nirvana την ένιωσα και δε θα πω ψέματα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ήχοι σαν αυτόν χρησιμοποιούνται και σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού.

 

 

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αφού πετάξαμε πετρούλες, βγάλαμε φωτογραφίες και εξηγήσαμε πάνω από τριακόσιες είκοσι οκτώ φορές (πάντα είμαι ακριβής με τα νούμερα, καμία υπερβολή, λέμε τώρα), γιατί η εποχή δεν είναι κατάλληλη για κολύμπι στο ποταμάκι («γιατί μόλις βγεις δεν θα κουνιέται ούτε το φρύδι σου» πήγα να πω στον μικρότερο γιο μου που είχε τη συγκεκριμένη απορία, αλλά κρατήθηκα, βρίσκοντας πιο πειστικές και πιο κατανοητές δικαιολογίες για ένα «κολοκυθάκι» 4 χρονών), πήραμε το δρόμο της επιστροφής. 

 

 

Ίσως οι περισσότεροι από εσάς να έχετε επισκεφθεί τον Ξυλιάτο, αν δεν έτυχε όμως, εγώ θα σας πρότεινα ανεπιφύλακτα να βάλετε στο πρόγραμμα μία τόσο κοντινή εκδρομούλα.

Η μόνη συμβουλή που θα σας έδινα, θα ήταν η εξής… μπορεί να ήταν και τυχαίο βέβαια.

Αν υπάρχει δυνατότητα προτιμήστε το Σάββατο που ο κόσμος είναι σαφέστατα λιγότερος, γιατί την Κυριακή που ξαναπήγαμε παρέα με κάτι φίλους, δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία να σταματήσουμε!

 

 

Προχωρήσαμε λίγο πιο πάνω, περπατήσαμε στον δρόμο που κατεβαίνει από την άλλη πλευρά της λίμνης και στη συνέχεια κάναμε μία στάση στην πανέμορφη πέτρινη γέφυρα για να χαζέψουμε λίγο το κρυστάλλινα νερά του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο.

 

 

 

Μέχρι την επόμενη φορά και την επόμενη ιδέα, σας στέλνω τα φιλιά μου.

 

Καλά να περνάτε,

 

Εβελίνα

 

 

 

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles