Πολύστυπος: Όταν τα "απρογραμμάτιστα" είναι και τα πιο ωραία

Τετάρτη, Αύγουστος 29, 2018 - 08:45

Πέρασε το καλοκαίρι χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε ή μου φαίνεται;

Κι όμως… φτάσαμε στον Σεπτέμβριο, τον μήνα που σηματοδοτεί τα νέα ξεκινήματα και την αναδιοργάνωση!

Όσο να’ ναι όλοι έχουμε βγει εκτός προγράμματος και η επιστροφή στην καθημερινούς ρυθμούς ενέχει μία δυσκολία. Όμως… τα Σαββατοκύριακα είναι ακόμα εδώ για να μας θυμίζουν ότι μπορούμε να το ρίξουμε λίγο έξω, ή για την ακρίβεια να πάμε λίγο παραέξω! Και όταν λέω λίγο, εννοώ πολύ λίγο... 30 μόλις λεπτά από τη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο χωριό Πολύστυπος!

 

 

Για να είμαι ειλικρινής σχεδόν τυχαία οργανώσαμε αυτήν τη μίνι απόδραση, μία Κυριακή που δε θέλαμε να μείνουμε στο σπίτι για να μην περάσει ανεκμετάλλευτη η ημέρα, αλλά από την άλλη, δεν θέλαμε και να πάμε κάπου μακριά για μην ταλαιπωρηθούμε στην επιστροφή. 

Γύρω στις 11.30, λοιπόν, ξεκινήσαμε παρέα με ένα φιλικό ζευγάρι και τα παιδιά τους για το κοντινό αυτό χωριουδάκι!

 

 

Ο περίπατος στο μονοπάτι της φύσης (πιο φύση «πεθαίνεις», αφού βρεθήκαμε να σπρώχνουμε δεντράκια για να περάσουμε), δεν μπορώ να πω ότι είχε τεράστια επιτυχία, γιατί λόγω ακαταλληλότητας της ώρας, η ζέστη ήταν αρκετή ενώ η μουρμούρα του τύπου «πότε φτάνουμε…», «μαμά διψάω…», «χαθήκαμε… σίγουρα χαθήκαμε», «πόση ώρα ακόμα θα περπατάμε…», έμοιαζε με ραδιόφωνο όση ώρα διασχίζαμε την πυκνή βλάστηση! Να υποθέσω ότι άλλο ήταν το μονοπάτι;

 

Για να μην σχολιάσω στο τέλος τα καμιά πενηνταριά σκαλιά, που χρειάστηκε να ανέβουμε για να βγούμε στον πολιτισμό και άλλη τόση διαδρομή για να επιστρέψουμε στα αυτοκίνητα.

 

 

Βέβαια, εγώ ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με τα ευρύματα μου, ένα τεράστιο κολοκύθι, φρέσκα αχλάδια και βανίλιες που δεν έδωσα πολλή σημασία. Η δικαιολογία "καλύτερα γκρίνια από κούραση, παρά ησυχία λόγω αποβλάκωσης στα ηλεκτρονικά" λειτούργησε ακαριαία και λυτρωτικά, αφού περιείχε μία τρανή δόση αλήθειας.

 

 

Αυτήν την εποχή ο τόπος είναι γεμάτος από φορτωμένα καρποφόρα δέντρα. Τα χρώματα τους, πραγματικός ύμνος στο μεγαλείο της φύσης και η γεύση του ολόφρεσκου, κάτι που δύσκολα φεύγει από τη μνήμη. 

Εκείνη την ώρα συνειδητοποιεί κανείς πόσα πολλά, μικρά μεν σημαντικότατα δε, στερούνται τα παιδιά μας. 

 

 

Μετά την απαραίτητη στάση για μία φρέσκια λεμονάδα στο κοντινότερο καφενείο, κατευθυνθήκαμε προς τη μία και μοναδική ταβέρνα του χωριού με το καταπράσινο γρασίδι και τις κούνιες, θεωρώντας την, ως την καλύτερη αποζημίωση για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η Παναγία του Άρακα στο χωριό Λαγουδερά. 

 

 

Μία εκκλησία πραγματικό αριστούργημα, η οποία οικοδομήθηκε το δεύτερο μισό του 12ου αιώνα και από το 1985 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

Ενημερωτικά να σας πω ότι η πανήγυρη της είναι 8 του Σεπτέμβρη, που τυχαία φέτος πέφτει Σάββατο, επομένως αν δεν κανονίσετε κάτι μέχρι τότε, βάλτε το στο πρόγραμμα γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο! 

 

 

Ότι κι αν κάνετε να περνάτε όμορφα και φυσικά καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά μας μικρά και μεγάλα.

xxx

Εβελίνα

 

 

 

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles