Victoria's Secret: Γιατί τρίζει ο θρόνος του τεράστιου brand και γιατί πρέπει να χαιρόμαστε για αυτό;

Τετάρτη, Ιούλιος 25, 2018 - 09:30

Πόσες φορές έχουμε ασχοληθεί με τα πρότυπα που προωθούνται μέσα από τη βιομηχανία της μόδας και πόσες φορές θα ασχοληθούμε ακόμα.

Ειδικά όταν πέφτουν στην αντίληψη μας περιπτώσεις όπως αυτή που θα αναφέρουμε παρακάτω και αφορά ένα από τα αγαπημένα brands μεγάλου τμήματος του γυναικείου πληθυσμού… μέχρι τώρα τουλάχιστον!

Ο λόγος για τη Victoria's Secret!

Όπως αποκαλύφθηκε ο κολοσσός εσωρούχων, που κάποτε όλες οι γυναίκες πάσχιζαν να αποκτήσουν έστω και ένα από τα προϊόντα του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία τεράστια πτώση στις πωλήσεις και ο λόγος δεν είναι άλλος από το «μοντέλο» γυναίκας με τις «εξωπραγματικές» αναλογίες που επιλέγει να ταυτίζεται.

Όπως αρκετοί υποστηρίζουν, στα shows που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο αλλά και στις καμπάνιες που κατά καιρούς προωθεί, τα μοντέλα που προσλαμβάνονται διαθέτουν τις πιο "ψεύτικες αναλογίες" και φυσικά καμία με έναν έστω φυσιολογικό σωματότυπο.

Το αποτέλεσμα; Aντί για θαυμασμό να προκαλεί απογοήτευση, ανασφάλεια και έμμεση προτροπή προς μη ρεαλιστικούς στόχους στο κοινό που απευθύνεται. Αυτή όμως είναι μόνο μία από τις περιπτώσεις!

Το γεγονός ότι τα κορίτσια που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα καλούνται πολλές φορές να ακολουθήσουν περιόδους περιορισμένης διατροφής, εντατικής άσκησης ή ακόμα και στέρησης, είναι κάτι που μπορεί μεν να θεωρείται κατακριτέο από αρκετούς leaders της βιομηχανίας της μόδας, όμως ακόμα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια δραστική-μαζική αλλαγή!

Φυσικά δεν εννοώ να περάσουμε στο αντίθετο άκρο αλλά, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όσο υπάρχουν περιπτώσεις που εξομολογούνται την αποχή ακόμα και από το νερό προκειμένου να αποφύγουν την κατακράτηση υγρών στο σώμα τους πριν από κάποια μεγάλη επίδειξη, σημαίνει ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Όσο και να τρέφω μία συμπάθεια στην υγιεινή διατροφή, την άσκηση, το well-being γενικότερα, τα αδύνατα αλλά καλογυμνασμένα σώματα, την λογική του "υποσιτίζομαι για να φαίνομαι κάπως" ή "του ωθώ τον εαυτό μου στα άκρα, ουσιαστικά για να αγγίξω μία εικόνα που άλλοι δημιουργούν για μένα", αρνούμαι πεισματικά να τη δεχτώ.

Το σώμα μας, πέρα από το να το προσέχουμε και να το φροντίζουμε, οφείλουμε να το «ακούμε» και να το αφουγκραζόμαστε! Είναι εκείνο που πολλές φορές μας υπενθυμίζει τις ανάγκες μας και μας επιβάλλει, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, τους ρυθμούς που θα έπρεπε εξ αρχής να ακολουθούμε. 

Να σας αγαπάτε λοιπόν και να σας προσέχετε!

Και επίσης να θυμάστε… ότι αξίζει να είστε και να νιώθετε καλά, για να έχετε τα σωστά αποθέματα τόσο για εσάς όσο και τους ανθρώπους γύρω σας!

Μόνο τότε θα μπορείτε να δώσετε ένα υγιές κομμάτι του εαυτού σας σε εκείνους που αγαπάτε!

Εβελίνα

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles