Η Κύπρος είναι από τους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στον κόσμο και ιδού γιατί!

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 10, 2018 - 09:15

Είτε είσαι επισκέπτης, είτε μόνιμος κάτοικος στην Κύπρο, τα κρυστάλλινα νερά του νησιού αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που μπορείς να απολαύσεις. Φυσικά, εκτός από τις βουτιές και τα παιχνίδια στα ρηχά, κάτι άλλο που θεωρείται must έστω μία φορά είναι η κατάδυση σε κάποιο από τα σημεία με την πλούσια υποθαλάσσια ζωή.

Και αν νομίζετε ότι είναι μόνο ένα-δύο, κάνετε λάθος!

Για να πάρουμε μία ιδέα... τα καταδυτικά κέντρα φτάνουν σε αριθμό τα 50 , οι καταδύσεις που πραγματοποιούνται ετήσιως πάνω από 40.000, ενώ το ναυάγιο Ζηνοβία συμπεριλαβάνεται ανάμεσα στα πρώτα πέντε σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως. 

 

 

Ζηνοβία στη Λάρνακα

Το σουηδικό πλοίο που βυθίστηκε το 1980 σε απόσταση μόλις 1.4 χλμ από την ακτή έχει παραμείνει ανέγγιχτο, όπως επίσης και το φορτίο του. Πρόκειται για το πιο γνωστό ναυάγιο του νησιού και βρίσκεται σε βάθος 17 μέτρων.

Βέβαια, για να το εξερευνήσει κανείς πλήρως, θα πρέπει να φτάσει μέχρι τα 43.

Στη συναρπαστική πορεία από τις προπέλες μέχρι την καφετέρια του ferry, αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει είναι η ποικιλία ψαριών που συναντά κανείς.

 

 

Photo: zenobiadivers.com

Lady Thetis στη Λεμεσό

Μαζί με το αλιευτικό πλοιάριο Constandis ήταν τα δύο που οι Κυπριακές Αρχές προτίμησαν να βυθίσουν ούτως ώστε να δημιουργηθούν τεχνητοί ύφαλοι και κατ΄επέκταση να αυξηθεί η θαλάσσια ζωή της περιοχής. Το Lady Thetis βρίσκεται σε βάθος 18 μετρών και ήταν κατασκευασμένο στη Γερμανία.

 

 

Photo: cyprusfundivers.com

Από την άλλη το Constandis βρίσκεται στα 24 μέτρα μπροστά από το Imperial Crowne Plaza Hotel. 

 

 

Devil’s Head στον Ακάμα

Ο Ακάμας από μόνος του διαθέτει άγρια ομορφιά, επομένως και μία κατάδυση στη συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το Devil’s Head αποτελεί ένα συνδυασμό από υποθαλάσσιες σπηλιές και τούνελ σε βάθος 11 μέτρων, ενώ δεν ήταν οι λίγες οι φορές που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που εμφανίστηκαν θαλάσσιες χελώνες. 

 

 

Photo: olympiadivers.com

Green Bay στον Πρωταρά

Ένα από τα πιο διάσημα diving spots του νησιού, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούν και αρκετές σχολές κατάδυσεις για τα μαθήματα που παραδίδουν. Το βάθος φτάνει τα 10 μέτρα και σε εκείνο το σημείο μπορεί κανείς να απολαύσει τα αγάλματα και τις περίτεχνες κολώνες. Μία εικόνα εντυπωσιακή που σίγουρα θα κερδίσει τον ενθουσιασμό μας.

 

 

Amphora Caves στην Πάφο 

Πρόκειται για ένα μέρος μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας για το νησί, που όπως αντιλαμβανόμαστε πήρε το όνομα του από το γεγονός ότι εκεί βρέθηκαν σπασμένα τμήματα αμφορέων, ενώ δε λείπουν οι υποθαλάσσιες σπηλιές με μεγάλο ενδιάφέρον.

Το βάθος κυμαίνεται από 5 έως 12 μέτρα.

 

 

Manidjin Island στην Πάφο

Ύστερα από μία 10λεπτη διαδρομή με σκάφος, από το λιμάνι Coral Bay,  καταλήγει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο, με τη χαρακτηριστική σπηλιά που καλύπτεται από ροζ και μωβ άλγη… πραγματικό αριστούργημα της φύσης!

 

 

Photo: www.scuba-monkey.com

The Caves, Αγία Νάπα

Ένα σύμπλεγμα σπηλιών το οποίο είναι προσβάσιμο από την ακτή και ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω του σχηματισμού των βράχων που μοιάζουν με το περίγραμμα της Κύπρου.

 

 

Jubilee Shoals, Αυδήμου στη Λεμεσό

Κάποιοι λένε πως μετά το ναυάγιο «Ζηνοβία» αυτό είναι το πιο όμορφο υποθαλάσσιο «αξιοθέατο» της Κύπρου.

Βέβαια επειδή το βάθος είναι μεγάλο, ξεκινάει από τα 20 και φτάνει μέχρι τα 60 μέτρα, μόνο έμπειροι δύτες μπορούν να το απολαύσουν.

 

The Canyon στην Αγία Νάπα

Το σημείο αυτό είναι προσβάσιμο από την ακτή και φημίζεται τόσο για τη μορφολογία των βράχων όσο και πλούσια θαλάσσια ζωή. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι παρουσιάζει μία σχετική πολυπλοκότητα, επομένως συστήνεται για  επαγγελματίες ή άτομα με εμπειρία.

 

INFO: mycyprusinsider.com

instagram @lime_and_life

Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth May we borrow your umbrella?
And your dress please...
Oh! And the rest of your outfits as well...
Thank you! 
#ladygaga #metgala #met2019 #thecamp #camp #outfits #fashion