Καταρράκτης Κρεμμιώτη στην Κύπρο: Η επόμενη περιπέτεια που θα οργανώσεις!

Κυριακή, Σεπτέμβριος 2, 2018 - 09:30

Το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να περάσουν μέρος των διακοπών τους στην Επαρχία της Πάφου, αφού πολλά από τα χωριουδάκια της διαθέτουν πανέμορφα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, ιστορικά μνημεία και φιλόξενους ανθρώπους.

Κλασικό παράδειγμα το χωριό Κρίτου Τέρρα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 570 μέτρων και διαθέτει μοναδικά φυσικά τοπία με αποκορύφωμα τον Καταρράκτη Κρεμμιώτη.

 

 

Μέχρι πρόσφατα ο επισκέπτης μπορούσε να διασχίσει μόνο ένα τμήμα του ποταμού και να φτάσει σε ένα μικρότερο καταρράκτη, αφού το μονοπάτι που οδηγούσε στον μεγαλύτερο είχε παραμείνει κλειστό για χρόνια, λόγω του ότι ήταν ελάχιστοι εκείνοι που επιχειρούσαν να το ακολουθήσουν.

Πλέον αρκετός κόσμος δεν διστάζει να επιδοθεί σε πεζοπορία 1,5 Km σε αυτό το ομολογουμένως δύσβατο τμήμα, μόνο και μόνο για να απολαύσει από κοντά το μαγικό τοπίο που με τόση μαεστρία έχει συνθέσει η φύση.

 

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων το μικρό τούνελ, από το οποίο χρειάζεται να περάσεις για να φτάσεις στο παραδεισένιο σημείο, αρχικά είχε μεγαλύτερη διάμετρο, όμως με τα χρόνια οι σταλακτίκτες και οι σταλαγμίτες το περιόρισαν κατά πολύ.

 

 

Φυσικά αυτή η δυσκολία κάνει την εξερεύνηση της περιοχής ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Προμηθευτείτε λοιπόν αδιάβροχες θήκες για κινητά, αθλητικά παπούτσια, καλή διάθεση και ξεκινήστε μία περιπέτεια που θα θυμάστε για καιρό!

 

Photos: Cyprus from Air

instagram @lime_and_life

Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth May we borrow your umbrella?
And your dress please...
Oh! And the rest of your outfits as well...
Thank you! 
#ladygaga #metgala #met2019 #thecamp #camp #outfits #fashion