Αυτή η viral εικόνα παραπλάνησε εκατομμύρια χρήστες του Facebook

By Evelina Kyrasta Dec 23, 2018
Thumbnail

«Νιώθεις υπερβολικά στρεσαρισμένη; Αν ναι, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα», πιθανότατα διάβασες στην περιγραφή της συγκεκριμένης viral φωτογραφίας η οποία μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά εθιστική εικόνα η οποία σύμφωνα με την περιγραφή της είναι σε θέση να μας αποκαλύψει αν και σε ποιο επίπεδο άγχους βρισκόμαστε. Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο, μιλάμε για μια φωτογραφία η οποία στα μάτια του καθενός από εμάς μοιάζει εντελώς διαφορετική. Συγκεκριμένα, άλλοι τη βλέπουν εντελώς σταθερή, άλλοι σε ελαφριά κίνηση και ορισμένοι να… γυρνά σαν καρουζέλ.

Τι πραγματικά συμβαίνει, όμως; Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για μία δημιουργία Ιάπωνα καθηγητή νευρολόγου, ο οποίος μέσω αυτής στόχευε να εντοπίσει τα αυξημένα επίπεδα άγχους στους ασθενείς του. Βάσει όσων διαβάσαμε, εκείνοι που δεν βλέπουν την εικόνα να κινείται είναι αυτοί που δεν καταβάλλονται από το στρες, ενώ οι υπόλοιποι, όσο πιο γρήγορα τη βλέπουν να κινείται, τόσο περισσότερο αγχωμένοι είναι.

Καλά μέχρι εδώ; Πολύ ωραία. Βάλτε ένα τεράστιο «X» σε ό,τι διαβάσατε μέχρι τώρα.

Κι αυτό διότι επί τόσες μέρες αναπαράγεται ένα τεράστιο ψέμα που θέλει τη φωτογραφία αυτή επιστημονική δημιουργία. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για δημιούργημα του γραφίστα και εικονογράφου Yurii Perepadia, ο οποίος δηλώνει πολύ θυμωμένος με όλη αυτή την παραπληροφόρηση.

Όπως ενημέρωσε το κοινό του, η εικόνα αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ψυχική κατάσταση ή τα επίπεδα άγχους όσων παρατηρούν την ιδιαιτερότητά της, καθώς πρόκειται για μία απλή οπτική ψευδαίσθηση! Και κάπως έτσι, αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου, είναι δυνατό να πέσουμε θύματα της παραπληροφόρησης του διαδικτύου και όχι μόνο.

Όπως και να έχει, την εικόνα αυτή δύσκολα μπορείς να σταματήσεις να την κοιτάζεις. Και αυτό και μόνο είναι επιτυχία του καλλιτέχνη!

 

On Instagram @kyrastev