Αεροπορική εταιρεία ζήτησε από γυναίκα να αλλάξει ρούχα ή να κατέβει από το αεροπλάνο

Πέμπτη, Μάρτιος 14, 2019 - 11:30

Μια από τις πιο σεξιστικές και εξοργιστικές καταστάσεις έζησε μια επιβάτης της Thomas Cook σε πτήση από το Μπέρμιγχαμ προς την Τενερίφη.

Η νεαρή Emily O’Connor φορούσε ένα crop top και ένα ψηλόμεσο παντελόνι. Αυτό όμως το ντύσιμο σύμφωνα με την εταιρία ήταν ανάρμοστο, «ακατάλληλο» και «προσβλητικό».

Μάλιστα, της είπαν ότι θα έπρεπε να αποβιβαστεί σε περίπτωση που δεν άλλαζε ρούχα και δεν «καλυπτόταν».

Η κοπέλα αποκάλεσε το περιστατικό ως «την πιο σεξιστική, μισογυνίστικη και ντροπιαστική εμπειρία της ζωής της» και δικαίως.

«Ένας άνδρας πίσω μου φορούσε σορτς και t-shirt και δεν του είπαν τίποτα», αναφέρει στην Sun. Το εντυπωσιακό είναι πως κανείς δεν επενέβη ώστε να σταματήσει αυτή η παραφροσύνη ενώ δεν δέχτηκαν καν να φορέσει ένα μπουφάν.

Μετά από σχετική έρευνα, η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να απολογηθεί στην επιβάτιδα για την συμπεριφορά του πληρώματος.

«Ζητούμε συγγνώμη που αναστατώσαμε την κ. O’Connor. Είναι ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να χειριστούμε την κατάσταση καλύτερα. Όπως οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, έχουμε πολιτική για κατάλληλη ενδυμασία. Αυτό ισχύει το ίδιο για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών χωρίς διακρίσεις. Το προσωπικό μας έχει τον δύσκολο ρόλο να υλοποιήσει αυτή την πολιτική και δεν το πετυχαίνει πάντα», ήταν η δήλωση της εταιρείας.

Η πολιτική της Thomas Cook αναφέρει ότι επιβάτες με ακατάλληλη ενδυμασία (προσβλητικές εικόνες ή σλόγκαν κ.α.) δεν θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν αν δεν αλλάξουν.

instagram @lime_and_life

Summer must haves... #chanel #chanelbags #chanelsbeachthemedspingshow #vacay #beachready #shoptilldrop JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt