Ballywool: Μία μαθητική επιχείρηση με όραμα

Τετάρτη, Μάρτιος 13, 2019 - 09:45

Επιχειρηματικές ιδέες υπάρχουν πολλές.

Όταν αυτές όμως προέρχονται από μαθητές, σίγουρα αξίζουν την προσοχή και την «αγκαλιά» μας!

Και μάλιστα όχι χαριστικά. Συνήθως είναι προσπάθειες βασισμένες σε όραμα και ανάγκη για πρωτοτυπία, μελετημένες διεξοδικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο κόσμο των μεγάλων.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, λοιπόν, που αποτελούμε και εμείς έναν κρίκο στην προώθηση της Ballywool.

 

 

 

Τι ακριβώς είναι η Ballywool και πότε δημιουργήθηκε;

Η «Ballywool» είναι μία νεοσύστατη μαθητική επιχείρηση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Junior Achievement Κύπρου και η οποία μετρά μόλις 4 μήνες ζωής. 

 

Ποια είναι η φιλοσοφία της;

Στόχος της «Ballywool» είναι να προωθήσει το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω απλών και καθημερινών προσπαθειών εξοικονόμησης ενέργειας.

Θέλουμε η «Ballywool» να δώσει το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ευθύνη όλων μας! Η εταιρεία μας αποτελεί την απόδειξη ότι ποτέ δεν είσαι μικρός για να κάνεις τη διαφορά. 

 

Από πόσα άτομα αποτελείται;

Αποτελείται από 6 μαθητές της Β ́ τάξης του Λυκείου Ακροπόλεως. 

 

 

Υπήρξε κάποια αφορμή για τη σύσταση της;

Δύο από τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τον διαγωνισμό Junior Achievement από την καθηγήτρια τους και χωρίς δεύτερη σκέψη θέλησαν να λάβουν μέρος. Έτσι, ξεκίνησαν την «στρατολόγηση» των υπόλοιπων μελών που θα συμπλήρωναν την ομάδα. 

 

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα προϊόντα της και με ποιο τρόπο μελετήθηκε η αποτελεσματικότητα τους;

Tα προϊόντα μας είναι φιλικές προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιούμενες μπάλες (wool dryer balls), οι οποίες αφού τοποθετηθούν στον κάδο του στεγνωτηρίου, ξεχωρίζουν τα ρούχα μεταξύ τους δημιουργώντας περάσματα για τον ζεστό αέρα. Κατασκευάζονται στο χέρι -από εμάς- με 100% ακατέργαστο μαλλί, χωρίς χημικά και χάριν στο υλικό και στο σχήμα τους επιταχύνουν το χρόνο στεγνώματος των ρούχων. Έτσι επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονόμηση του κόστους χρήσης του στεγνωτηρίου ρούχων. 

Το προϊόν μας έχει δοκιμαστεί από μεγάλη εταιρεία στεγνοκαθαριστηρίων, όπου ακριβείς μετρήσεις έδειξαν πως εξοικονομείται περίπου 10% του χρόνου στεγνώματος των ρούχων. Ακόμη, ως εταιρεία έχουμε θέσει κάποιες προδιαγραφές τις οποίες ακολουθούν όλες οι μπάλες, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα τους.

 

 

Η περιβαλλοντική προέκταση της προσπάθειας είναι εμφανής! Ποιο θα μπορούσε να είναι το motto σας;

Το σλόγκαν μας  << Make it possiBALL>>, θεωρούμε πως αντιπροσωπεύει ακριβώς όλα αυτά που πρεσβεύουμε. Ο πλανήτης μας κινδυνεύει και είναι στο χέρι μας να τον σώσουμε. Οι μπάλες της Ballywool δείχνουν πως αν όλοι αλλάξουμε τις μικρές καθημερινές μας συνηθείες, η σωτηρία της γης είναι πιθανή!

 

Ποια η μεγαλύτερη δυσκολία που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν η εξεύρεση κατάλληλης πρώτης ύλης. Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα δοκιμάσαμε διαφορετικά είδη μάλλινου υλικού. Βέβαια, αρκετά από αυτά δεν ήταν αποτελεσματικά και έτσι οι πειραματισμοί μας κατέληγαν συχνά σε αποτυχία! 

Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι έπρεπε να εντοπίσουμε στην αγορά 100% ακατέργαστο μαλλί με συγκεκριμένες ιδιότητες, όμως λόγω του υψηλού κόστους του συγκεκριμένου υλικού, η εισαγωγή του στην Κύπρο θεωρείται περιορισμένη.

Μετά από έρευνα εντοπίσαμε το κατάλληλο υλικό σε κατάστημα λιανικής πώλησης στην Κύπρο, καθώς και κάποιους προμηθευτές στο εξωτερικό, από τους οποίους μπορούμε να εισαγάγουμε σε χαμηλότερο κόστος. Στην παρούσα φάση για να υπάρχει επάρκεια πρώτης ύλης, προμηθευόμαστε από την Αθήνα. 

 

 

Ποιες είναι οι κινήσεις που πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη της επιχείρησης;

Προσπαθούμε να προωθήσουμε την επιχείρηση μας τόσο με τα διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και με διάφορες ενέργειες!

Προγραμματίζουμε διαγωνισμό στο σχολείο μας, κατά τον οποίο οι συμμαθητές μας θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ακολούθως, θα λαμβάνουν μέρος σε κλήρωση όπου θα κερδίζουν διάφορα δώρα. 

Ακόμη σχεδιάζουμε εκδηλώσεις για την προώθηση των πωλήσεων σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Μια από αυτές είναι η συμμετοχή μας στην εκδήλωση για την “ Ώρα της γης” που θα πραγματοποιηθεί στις 30/3 στη Λεμεσό.

Τέλος, έχοντας συναντηθεί με αρμόδιους φορείς του κράτους και έχοντας λάβει την υποστήριξη τους, προγραμματίζουμε συναντήσεις με άλλες υπηρεσίες και άτομα που έχουν ως όραμα την καλλιέργεια ενεργειακής και περιβαλλοντικής συνείδησης στο κοινό, όπως ακριβώς και η «Ballywool»! 

 

 

Μαθητική επιχείρηση «Ballywool» 

Webpage: ballywool.wixsite.com/ballywool 

Facebook

Instagram

e-mail: ballywool@gmail.com 

 

Διευθυντική Ομάδα «Ballywoοl» 

Ανδρέας Λαμπριανίδης - Διευθύνων Σύμβουλος Θεόδουλος 

Γιάλλουρας - Διευθυντής Προσωπικού 

Ιωάννα Χρυσοβιτσιώτη - Διευθύντρια Μάρκετινγκ

 Σοφία Φαρμακά - Διευθύντρια Παραγωγής

 Νικόλας Ασπρής - Οικονομικός Διευθυντής 

Φίλιππος Μαρίν - Διευθυντής πωλήσεων

 

 

 

 

 

instagram @lime_and_life

JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth