Fitness influencer δείχνει την κοιλιά της μετά τη γέννα και περνά ένα σημαντικό μήνυμα

By Evelina Kyrasta Apr 12, 2019
Thumbnail

Η περίοδος της εγκυμοσύνης για κάποιες γυναίκες είναι η πιο όμορφη της ζωής τους. Άλλες, όμως, βιώνουν τόσο έντονα τις αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία τους, που δυσκολεύονται να προετοιμαστούν για το «θαύμα» που έπεται να ακολουθήσει και να χαρούν την μοναδική αυτή εμπειρία.

Η fitness influencer Emily Skye ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Η 34χρονη instagrammer θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, μιλώντας για την ιστορία της από τη στιγμή που έμεινε έγκυος. Το σώμα της άρχιζε να αλλάζει και η ίδια μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτό.

 

 

Αμέσως μετά τον ερχομό του παιδιού της, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την επιλόχειο κατάθλιψη, με την ίδια να αισθάνεται πως χάνει τις πιο σημαντικές της στιγμές.

Δεν είχε κουράγιο ούτε να επιστρέψει στις καθημερινές της προπονήσεις, που μέχρι πρότινος λάτρευε. Κάποια στιγμή, τα κατάφερε. Όμως το σώμα της δεν ήταν πια το ίδιο.

 

 

Και κάπως έτσι, ήρθαν στο μυαλό της οι εποχές εκείνες που την είχαν βρει να μην αγαπά καθόλου το κορμί της. «Μου πήρε χρόνια να νιώσω καλά στο σώμα μου και ακόμα έχω στιγμές που δεν νιώθω», παραδέχτηκε, έχοντας την ανάγκη να μοιραστεί με το κοινό της τα ψεγάδια της. Η Skye, λοιπόν, 16 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της, δείχνει την αλήθεια τα στο κοινό της χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Τι έκανε; Φωτογραφήθηκε με την ζαρωμένη της κοιλίτσα, η οποία αποχωρίστηκε τους κοιλιακούς της αφού επί εννέα μήνες φιλοξενούσε το μωρό της. Και αυτό για να βοηθήσει τις γυναίκες να καταλάβουν ότι όσα βλέπουν στον λαμπερό κόσμο του Instagram δεν είναι παρά μία διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που καταλήγει να γεμίζει ανασφάλεια τους ανθρώπους οι οποίοι ωθούνται να πιστέψουν σε μια τελειότητα που… απλά δεν υπάρχει.

 

 

«Όλοι έχουμε αυτά τα κομμάτια του εαυτού μας που μπορεί κάποιοι να θεωρούν ψεγάδια. Εγώ τα ονομάζω ‘ανθρώπινα στοιχεία’ και ‘μοναδικότητα’. Έτσι, εδώ είναι μερικές φωτογραφίες που με δείχνουν να στέκομαι με το ρυτιδιασμένο δέρμα της κοιλιάς μου ορατό», έγραψε χαρακτηριστικά εξηγώντας στις ακολούθους της πως είναι σημαντικό να δέχονται τις αλλαγές στο σώμα τους όποιες κι αν είναι αυτές, είτε τις ικανοποιούν είτε όχι.

«Αγαπώ τον εαυτό μου είτε μπορείτε να δείτε το χαλαρό δέρμα μου είτε όχι και αισθάνομαι αυτοπεποίθηση όπως και να έχει. Γι’ αυτό φοράω top όπου φαίνεται η κοιλιά μου. Είμαι περήφανη για το σώμα μου και για το τι μπορώ να κάνω», γράφει, περνώντας ένα μήνυμα ιδιαιτέρως όμορφο και πάρα πολύ σημαντικό. Όπως αναφέρει, οι φωτογραφίες του κορμιού της που πια δεν είναι αψεγάδιαστο ανέβηκαν στο προφίλ της προκειμένου οι γυναίκες που θα τις δουν να συνειδητοποιήσουν πως κάθε σώμα έχει την ομορφιά του.

Σήμερα, έχει επιστρέψει στην εικόνα που είχε πριν την εγκυμοσύνη της.

 

 

Αδύνατο, juicy, γυμνασμένο ή μη. Το σώμα μας είμαστε εμείς και έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να προσπαθούμε να το φτάσουμε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, μα να το αγαπάμε ακόμα και με τα ψεγάδια του.

Πόσο δίκιο έχει.

On Instagram @kyrastev