Γυναίκα με ολική μαστεκτομή απαντά στα αρνητικά ανδρικά σχόλια και αξίζει το χειροκρότημά μας

By Evelina Kyrasta Dec 26, 2018
Thumbnail

Η 37 ετών σήμερα Laura Owens, καθηγήτρια Yoga, παραδίδει μαθήματα συμπεριφοράς και ήθους σε όσους έχουν κάτι αρνητικό να πουν για τις γυναίκες που βγήκαν νικήτριες από τη μάχη τους με τον καρκίνο, με μία και μόνο διαδικτυακή της ανάρτηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ίδια έγινε μάρτυρας μερικών απρεπών σχολίων που αφορούσαν στο πρόσωπό της. Σχόλια που είχαν να κάνουν με την αλλαγή στην εμφάνισή της μετά την περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού, η οποία κατέληξε να της στερήσει και τα δύο της στήθη.

Η ίδια, διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2012, στα 31 της χρόνια. Τότε, είχε αναγκαστεί να αφαιρέσει το στήθος της, επιλέγοντας όμως να το ανασκευάσει με τη βοήθεια εμφυτευμάτων.

Μια επιπλοκή, όμως, δεν την άφησε να χαρεί να το νέο της στήθος. Όπως η ίδια εξομολογείται, ο οργανισμός της αντέδρασε μετά τη δεύτερη ανακατασκευή, με το δέρμα της να κιτρινίζει και την περιοχή κάτω από το αριστερό της χέρι να την πονά πολύ. Κάπως έτσι, αναγκάστηκε να πάρει τη σκληρή απόφαση της ολικής αφαίρεσης των εμφυτευμάτων. Η ψυχολογία της ήταν αρκετά επιβαρυμένη, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

 

[[{"fid":"31872","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":960,"width":960,"style":"height: 500px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

Σήμερα, όμως, μοιάζει να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση παρά ποτέ, τολμώντας να περάσει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που πάλεψαν ή εξακολουθούν να παλεύουν με τον εφιάλτη του καρκίνου του μαστού, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Την τελευταία εβδομάδα, δύο φίλοι μου που δεν είχα δει εδώ και πολύ καιρό, είπαν σε ανθρώπους μπροστά μου: Θα έπρεπε να έχετε δει τη Laura στα καλά της, 10 χρόνια πριν. Ήταν πολύ αγενές. Ή μήπως πρέπει να νιώθω ευγνωμοσύνη που οι άντρες πίστευαν ότι ήμουν πανέμορφη; Αν δεν είχα περάσει από όλα αυτά και ήμουν ακόμα το κορίτσι που ήμουν 10 χρόνια πριν, θα με είχε τσακίσει το να το ακούσω αυτό.

Αλλά δεν έγινε. Βρίσκω αστείο ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ζενίθ μου ήταν όταν κάλυπτα όλο μου το πρόσωπο με make up, είχα τέλεια μαλλιά, σέξι ρούχα, σουτιέν με ενίσχυση κλπ, ενώ ντυνόμουν για την αποδοχή κάποιου άλλου».

Η Laura «συμπλήρωσε» την ανάρτησή της με μερικές λήψεις που προδίδουν την ολική μαστεκτομή, υποστηρίζοντας πως λατρεύει το νέο της σώμα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό δύναμη και κουράγιο σε όσες γυναίκες παλεύουν με τις δικές τους ανασφάλειες μετά τη συγκεκριμένη εμπειρία.

 

Υπάρχουν λόγια για αυτό; 

On Instagram @kyrastev