Γυναίκα βιαζόταν από τον πατέρα της από τα 4 της χρόνια και ανέπτυξε… 2.500 προσωπικότητες για να επιβιώσει

By Evelina Kyrasta May 29, 2019
Thumbnail

«Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχεις μόνο μια προσωπικότητα. Ότι δεν ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν δεκάδες φωνές μέσα στο κεφάλι μου», ήταν τα λόγια μιας γυναίκας από την Αυστραλία η οποία συγκλόνισε τον κόσμο με την απίστευτη ιστορία κακοποίησης με την ίδια πρωταγωνίστρια που είχε να διηγηθεί.

Ο λόγος για την 49χρονη σήμερα Τζένι Χάινς, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς που ανέλαβαν την περίπτωσή της, αποτελεί τρανό παράδειγμα της ζημιάς που μπορεί να κάνει στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα από τον ίδιο του τον πατέρα.

Η Χάινς που βιαζόταν συστηματικά από τα 4 έως και τα 14 της χρόνια, λέγεται πως έχει αναπτύξει 2.500 διαφορετικές προσωπικότητες, με την ίδια να λειτουργεί πότε ως γυναίκα και πότε ως άνδρας, γυρνώντας στο άκουσμα πολλών ονομάτων: Από Ρίκι μέχρ Σίμφονι και Μασλς.

Πολλές προσωπικότητας, ένας κοινός παρονομαστής. Ο φρικτός της πατέρας. Όταν η ίδια αποφάσισε να τον τιμωρήσει για όσα πέρασε στα χέρια του και η ιστορία της έγινε γνωστή, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ιατρική γνωμάτευση περί των 2.000 προσωπικοτήτων.

 

 

Τελικά τα κατάφερε. Ο άνδρας που στιγμάτισε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια καταδικάστηκε –μεταξύ άλλων- για 25 βιασμούς και δεκάδες επιθέσεις κατά του παιδιού του.

Μέχρι σήμερα, η Τζένι Χάινς εξακολουθεί να θωρεί τις φωνές μέσα στο κεφάλι της «φυσιολογικές»…

 

On Instagram @kyrastev