Η 25χρονη που νίκησε τον καρκίνο λέει ποια προϊόντα δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά

By Evelina Kyrasta May 11, 2019
Thumbnail

Η 25χρονη Racheli Alkobey διαγνώστηκε με καρκίνο μόλις στα 21 της χρόνια, συγκεκριμένα με λέμφωμα Hodgkins.

Ο μεγάλος της αγώνας, οι χημειοθεραπείες και η αγωνία της για επιβίωση την οδήγησαν σε πολύ πιο προσεκτική στάση ζωής και χρήσης κάθε είδους προϊόντων.

«Το δέρμα μας είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο και το πιο απορροφητικό όργανο του σώματος μας,» λέει η Alkobey που έχει θεραπευτεί πλήρως από τον καρκίνο και πλέον ακολουθεί μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα τοξικό προϊόν.

Όλα τα καλλυντικά της είναι πλέον φυσικά και θεωρεί πως η παρελθοντική χρήση χημικών παρασκευασμάτων επιδείνωσε την υγεία της.

«Πια όταν επιλέγω κάποιο νέο προϊόν ομορφιάς είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένη ως προς τα υλικά που δεν έχουν απολύτως καμία θέση στη ζωή μου,» εξηγεί η Racheli. Τα parabens, το λαυρυλοθειικό νάτριο, τα συνθετικά αρώματα και το αλουμίνιο είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που η 25χρονη γυναίκα αρνείται πεισματικά να βάλει στο σώμα της από την στιγμή της διάγνωσης της και μετά.

«Τα παραπάνω συστατικά περιλαμβάνονται στα περισσότερα από τα καλλυντικά ευρείας κατανάλωσης που μπορεί να βρει κάποιος στα μεγάλα καταστήματα, ακόμα και στα σούπερ μάρκετ. Από κρέμες για το σώμα, μέχρι αποσμητικά και καθαριστικά προσώπου αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διαταραχές στο δέρμα μας, από μία απλή ακμή μέχρι υπερπαραγωγή οιστρογόνων που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, όπως στην περίπτωση σου».

Δεν παραλείπει να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που χρησιμοποιούμε και προτρέπει όλον τον κόσμο να μεταχειρίζεται το δέρμαα του με μεγαλύτερο σεβασμό.

 

On Instagram @kyrastev