Κόντρα στους κανόνες: Αδερφές μεταμφιέστηκαν σε αγόρια για να δουλέψουν και να σώσουν τον άρρωστο πατέρα τους

By Evelina Kyrasta Jan 19, 2019
Thumbnail

Η ιστορία των Jyoti και Neha Kumari από το αγροτικό χωριό Uttar Pradesh της Ινδίας, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, δεν είναι από αυτές που μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, όταν μιλάμε για μια πράξη ανιδιοτελούς αγάπης δύο κοριτσιών για τον άρρωστο πατέρα τους, ο οποίος κάποια στιγμή κατέστη αδύναμος να φέρει τα προς το ζην στην οικογένειά του;

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν ο μπαμπάς των δυο τους αρρώστησε βαριά και αδυνατούσε να κρατήσει το κουρείο που αποτελούσε οικογενειακή τους επιχείρηση. Το μαγαζί αναγκάστηκε να κλείσει, το γεγονός όμως πως αποτελούσε τη μοναδική πηγή εισοδήματος για την οικογένειά τους οδήγησε τα δύο κορίτσια σε μία παράτολμη απόφαση: Κόντρα στους κανόνες της χώρας τους, θα εργάζονταν οι ίδιες το κουρείο του πατέρα τους, ερχόμενες καθημερινά σε επαφή με άντρες. Κάτι το απαγορευτικό.

Με τον τρόπο αυτό θα κατάφερναν να βγάζουν τα απαραίτητα χρήματα για τη διαβίωσή τους. Έτσι κι έκαναν.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν, αφού πολλοί άνδρες πελάτες δεν τις εμπιστεύονταν και άλλοι τους συμπεριφέρθηκαν με απαίσιο τρόπο. Τα κορίτσια είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

Ήταν, όμως, αποφασισμένα να πετύχουν τον στόχο τους και να κρατήσουν την επιχείρηση ανοιχτή. Και γνώριζαν το πώς θα τα κατάφερναν. Οι δυο τους αποφάσισαν να κόψουν τα μαλλιά τους, να πετάξουν τα γυναικεία ρούχα και κάθε ίχνος θηλυκότητας από επάνω τους, να μεταμφιεστούν σε άνδρες και να μην αποκαλύψουν σε κανέναν την πραγματική τους ταυτότητα, προκειμένου να κερδίσουν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πελατών, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθούν για την ανάγκη τους να εργαστούν σε ένα τέτοιο μέρος.

Τα νέα τους ονόματα ήταν Deepak και Raju. Το πρωί πήγαιναν στο σχολείο και το απόγευμα εργάζονταν… σαν άντρες.

Αν και πολλοί γείτονές τους γνώριζαν την αλήθεια, το μυστικό τους άργησε πολύ να αποκαλυφθεί στους πελάτες από τις γύρω κοινότητες. Το «ψέμα» τους διήρκεσε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με τις ίδιες να καταφέρνουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει. Με τον τρόπο αυτό, το τραπέζι τους είχε κάθε μέρα φαγητό και οι δυο τους πλήρωσαν μεγάλο μέρος της θεραπείας του άρρωστου πατέρα τους.

 

 

«Τώρα έχουμε κερδίσει αρκετή εμπιστοσύνη και δεν φοβόμαστε κανέναν», δήλωσε η Neha στα Μέσα, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας στους πελάτες τους και τη δημοσιοποίηση της ιστορίας τους. Αυτή τη στιγμή, μακραίνει τα μαλλιά της και δεν φοβάται να εργαστεί ως γυναίκα. Το ίδιο και η αδερφή της.

Οι δυο τους τιμήθηκαν από την ινδική κυβέρνηση για την πράξη γενναιότητας που μοιράστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά με τον κόσμο.

 

On Instagram @kyrastev