Μάθημα προς όλους μας: Το πανέξυπνο «μήνυμα» 10χρονου κοριτσιού με δυσλεξία 

Σάββατο, Μάρτιος 2, 2019 - 08:00

Ένα άκρως ιδιαίτερο παιδικό ποίημα ήταν αρκετό για να κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να θέσουν ξανά επί τάπητος το θέμα της δυσλεξίας και να καταστεί σαφές πως όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα στερούνται ευφυΐας ή δυνατοτήτων, είναι απόλυτα λάθος. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η δασκάλα Jane Broadis θέλησε να μοιραστεί με τους followers της στο Twitter το ποίημα που έγραψε μία 10χρονη δυσλεκτική μαθήτριά της. «Τι το τόσο ιδιαίτερο μπορεί να παρουσιάζει το ποίημα ενός μικρού κοριτσιού;», θα σκεφτεί κανείς. 

Την απάντηση δίνει η ίδια η δασκάλα, γράφοντας χαρακτηριστικά: 

«Σήμερα διαβάσαμε στην τάξη ποιήματα τα οποία μπορούσαν να διαβαστούν και κανονικά και ανάποδα. Εντυπωσιάστηκα με αυτό, το οποίο το έγραψε ένα από τα 10χρονά μου. Παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα μου άρεσε πολύ η δουλειά της να εκτιμηθεί περισσότερο. Θα ήταν άραγε δυνατόν να βρω έναν εκδότη;».

Το ποίημα που έμμελε να εξελιχθεί στο απόλυτο viral των ημερών, έχει ως εξής: 

«Είμαι ηλίθια
Κανείς δε θα μπορούσε να πει ότι
Έχω ταλέντο με τις λέξεις
Είμαι προορισμένη για μεγάλα πράγματα
Αυτό είναι λάθος
Είμαι μια αποτυχία
Κανείς δε θα μπορούσε να με πείσει ποτέ ότι
Μπορώ να τα καταφέρω στη ζωή
».

Ωστόσο, στο τέλος του υπάρχει η υποσημείωση «και τώρα διαβάστε το ανάποδα»!

 

 

Κατάλαβες ακριβώς περί τίνος πρόκειται, σωστά;

Η Broadis έσπευσε να τονίσει πως η δυσλεξία δεν είναι παρά μια διαταραχή κατά την οποία τα παιδιά παρουσιάζουν δυσκολία στην ανάγνωση και την ορθογραφία η οποία σχετίζεται με έναν συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων και ουδεμία σχέση έχει με τη χαμηλή νοημοσύνη ή τις περιορισμένες ικανότητες.

Δυστυχώς, ακόμα και εν έτει 2019, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν τη δυσλεξία ανασταλτικό παράγοντα για τη γνώση και την πρόοδο μικρών και μεγάλων, με το ποίημα της μικρής μαθήτριας να αποτελεί τρανή απόδειξη πως όλα αυτά δεν ευσταθούν ούτε στο ελάχιστο!

 

instagram @lime_and_life

Spring is officially here!!!
#sweetscent #chamomile #babysbreath #fresh #flowers #springisofficiallyhere That Saturday feeling...
#keepthebest #forgettherest #enjoy #weekend ALL GIRLS CAN... #internationawomensday #happywomensday #empoweredwomenempowerwomen #2019 Breakfast 🥞 o’clock! #sundaymorning #kitchenlab #kitchenstories #interior #functionalspaces #naturallight 🎁GIVEAWAY🎁 Θες να είσαι εσύ η τυχερή που θα κερδίσει τη ζώνη la chaine, ένα statement αξεσουάρ που θα απογειώσει κάθε σου outfit; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας ΟΛΑ τα πρακάτω βήματα. •follow @lime_and_life •follow @lachaine_ •mention 2 φίλες σου

Ο διαγωνισμός λήγει στις 8.3 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο στο post. Good luck 🍀❤️ #givaway #cyprus #lachaine #style #fashionable #fashionistas #styleblogger