Μάθημα ζωής από τη 18χρονη Νεφέλη: Ζει με μισό εγκέφαλο, δεν μιλά αλλά τα λέει όλα με το τραγούδι της

By Evelina Kyrasta Mar 30, 2019
Thumbnail

Η ιστορία της Νεφέλης Αντωνίου αποτελεί μια πραγματική γροθιά στο στομάχι.

Είναι ένα τρανό παράδειγμα πως η θέληση για ζωή μπορεί να κάνει θαύματα, την ώρα μάλιστα που μέχρι και η ίδια η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Σήμερα, στα 18 της χρόνια δικαίωσε την προσπάθεια των δικών της ανθρώπων να την κάνουν να ζήσει σαν ένα φυσιολογικό παιδί, μετά από ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε στα τέσσερά της χρόνια.

Τόσο σοβαρό που οι γιατροί της έδιναν μόλις μία εβδομάδα ζωής. Η Νεφέλη τους διέψευσε όλους.

«Η Νεφέλη γεννήθηκε χωρίς προβλήματα στην υγεία της. Κάποιο βράδυ, στα τέσσερά της χρόνια, πήγε για ύπνο φυσιολογικά και έπειτα από αυτό δεν μπορούσαμε να την ξυπνήσουμε. Άνοιγε τα μάτια της για λίγο και έπειτα κοιμόταν ξανά. Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στον εγκέφαλο, σε τόσο προχωρημένο στάδιο που μας έδιναν μια εβδομάδα ζωής. Τόσο μεγάλος ήταν ο όγκος! Την Πέμπτη το ανακαλύψαμε και τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ήταν μεγάλο το σοκ. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει, είχε κάνει επέμβαση», θυμάται η μητέρα της.

 

 

Τι κι αν έγινε γνωστή ως «η Νεφέλη της σιωπής»;

«Από μικρή, δύο ετών, τραγουδούσε. Έπαιζε πιάνο. Στα τέσσερά της έκανε ήδη παραστάσεις. Έγραφε δικά της τραγούδια. Όταν ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε από την αρχή τα πάντα, στην ομιλία επανήλθε σε περιορισμένο βαθμό. Η επικοινωνία της γίνεται μέσα από το τραγούδι και τη μουσική. Χάθηκαν τα πάντα. Ομιλία, γραφή, ανάγνωση. Δεν μπορούσε να περπατήσει, να αυτοεξυπηρετηθεί.

Ήταν σαν να ξαναγεννιέται στα 9 της χρόνια, όμως με έναν εγκέφαλο κατεστραμμένο. Με τον καιρό το ανακαλύψαμε, βλέποντας ότι κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν. Μεταξύ αυτών η νοητική της ικανότητα και η πλήρης ομιλία. Τελικά η Νεφέλη επανήλθε γύρω στο 20% με 30%. Τα μόνα που έμειναν απείραχτα ήταν η ικανότητά της να τραγουδά και η μνήμη της», δήλωσε η μητέρα της

Η ιστορία της Νεφέλης έγινε γνωστή σε Κύπρο και Ελλάδα και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η 18χρονη σήμερα Νεφέλη δεν επαναπαύεται λεπτό. Είναι μέλος σε δύο χορωδίες, κάνει συναυλίες, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής.

Σα να λέμε πως το κορίτσι αυτό παραδίδει μαθήματα ζωής σε όλους εμάς…

On Instagram @kyrastev