Μία καμπάνια που δείχνει με τον πιο παραστατικό και ταυτόχρονα σοκαριστικό τρόπο, το πρόβλημα από τη χρήση πλαστικού

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2019 - 10:00

Ενδεχομένως να πιστεύεις ότι το να χρησιμοποιήσεις ένα  πλαστικό πιρούνι για το γεύμα στο lunch break σου, δεν έχει δραματική επίπτωση στο περίβαλλον. Σκέψου όμως τι συμβαίνει όταν 7.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά, ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι «στην κυριολεξία πνιγόμαστε στο πλαστικό».

Το ενθαρρυντικό είναι πως τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότεροι αποκτούν μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση, είτε γιατί συνειδητοποιούν το μέγεθος της απειλής, είτε γιατί απλά αντιλαμβάνονται ότι εμείς αποτελούμε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος.

Όπως και να έχει, παρατηρείται μία παγκόσμια κινητοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και του #trashtag challenge, η οποία μας κάνει να αντικρύζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 

 

Προσπάθειες βέβαια καταβάλλουν και διάφοροι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Sea Sepherd Conservation Society (SSCS), που αποσκοπούν στη συντήρηση του οικοσυστήματος αλλά και στην προστασία διαφόρων ειδών της θαλάσσιας ζωής που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η τελευταία καμπάνια, μάλιστα, αποτέλεσμα συνεργασίας του παραπάνω διεθνούς οργανισμού με δύο μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες, μόνο σοκαριστική και ωμά ρεαλιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Τα 3D πόστερς που δημιούργησαν, απεικονίζουν μία θαλάσσια χελώνα και μία φώκια που αντιμετωπίζουν τις τραγικές συνέπειες της δικής μας ανεύθυνης συμπεριφοράς, έχοντας τυλιγμένες στο κεφάλι τους πλαστικές σακούλες. 

 

 

Το μήνυμα ηχηρό «Το πλαστικό που εσύ χρησιμοποιείς μία φορά, βασανίζει τους ωκεανούς για πάντα». 

«Μία απερίσκεπτη ενέργεια στην καθημερινή μας ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια καταστροφή της φύσης. Στόχος της καμπάνιας, λοιπόν, είναι να αφυπνίσει το κοινό πως με κάποιες μικρές αλλαγές ή κάποια εύκολα βήματα, μπορούν να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό», δήλωσε η Guida Giacomo, Executive Creative Director της Tribal Worldwide São Paolo, μίας εκ των δύο διαφημιστικών.

Και όταν οι επιστήμονες ομολογούν πως «αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 2050, τα πλαστικά στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τα ψαριά», όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του θέματος.

 

instagram @lime_and_life

JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth