Το πιο γλυκό μάθημα από γονείς κοριτσιού με σύνδρομο Down: Υιοθέτησαν κι ένα αγοράκι με την ίδια διαταραχή

By Evelina Kyrasta Dec 18, 2018
Thumbnail

Οι Allison και Andrew Sweatman παρέδωσαν το πιο γλυκό μάθημα στους γονείς όλου του κόσμου με μία κίνηση που όχι απλά είναι άξια συγχαρητηρίων, μα επιπλέον μας κάνει να πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ζωή μπορεί να μην τους τα έφερε όλα τόσο εύκολα, οι δυο τους όμως απέδειξαν πως οι δυσκολίες μπορούν πράγματι να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες καν πως έχεις.

 

 

Το ζευγάρι έφερε το καλοκαίρι του 2015 το πρώτο του παιδί στον κόσμο, τη μικρή Roselyn Elizabeth.

Το κοριτσάκι τους διαγνώστηκε με σύνδρομο Down, ενώ παράλληλα καλούνταν να αντιμετωπίσει και ένα σοβαρό εκ γενετής πρόβλημα στην καρδούλα του. Όπως η οικογένεια Sweatman παραδέχτηκε, ο πρώτος χρόνος ήταν πραγματικά δύσκολος, αφού το ζευγάρι μπήκε στη διαδικασία να αφήσει τη δουλειά του στην Κίνα, να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και να στέκεται συνεχώς στο πλευρό του παιδιού του που καθημερινά έδινε μια καινούργια μάχη.

 

 

Ήταν ένα «άχαρο» νέο ξεκίνημα που, όμως, τους έκανε να χαμογελούν . Γιατί γνώριζαν καλά πως το κοριτσάκι τους έβγαινε νικήτρια κάθε μέρα ξανά από την αρχή.

Και κάπως έτσι, ξεκίνησαν να χαμογελούν ξανά. «Δεν είναι εύκολο ταξίδι, αλλά είναι σίγουρα ένα προνόμιο να είσαι μέρος του», λέει η Allison. Η Roselyn Elizabeth τα πήγαινε συνεχώς καλύτερα όταν το ζευγάρι αποφάσισε πως όλη αυτή η εμπειρία που είχε αποκτήσει στο σύνδρομο Down θα τους βοηθούσε να ανταπεξέλθουν με ακόμα ένα παιδάκι που παλεύει με την ίδια διαταραχή. Ένα παιδάκι που θα μπορούσε να προστεθεί στην οικογένειά τους και να μεγαλώσει μαζί με το βιολογικό τους παιδί.

Έτσι, οι δυο τους πήραν την απόφαση να υιοθετήσουν. Και αυτό ακριβώς έκαναν: Χάρισαν στην κόρη τους έναν το ίδιο «ιδιαίτερο» με εκείνη μεγάλο αδερφό. Τον Beau.

 

 

Αν και η διαδικασία της υιοθεσίας δεν ήταν εύκολη –όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις παιδιών με σύνδρομο Down-, Allison και Andrew ήταν αποφασισμένοι. Και τα κατάφεραν! Σήμερα, ζουν όλοι μαζί και δηλώνουν πολύ πολύ ευτυχισμένοι.

 

 

Η ιστορία τους έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, με αυτούς τους δυο αξιέπαινους γονείς να αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη.

On Instagram @kyrastev