Κάτι σου θυμίζει; Σωστά! To Shire υπάρχει και βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία

By Evelina Kyrasta Mar 20, 2019

Στη μικρή πόλη Ματαμάτα στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας υπάρχει μία φάρμα με το όνομα Alexander Farm, που σίγουρα δε σου λέει και πολλά!

Ας το πάρουμε αλλιώς… Hobbiton.

Η ιστορία του χωριού Shire, μας γυρίζει στο 1999 όταν ο Peter Jackson έψαχνε κατάλληλο σημείο για τα γυρίσματα της ταινίας “Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών». Ανακαλύπτει τη φάρμα του Alexander και έπειτα από συνεννόηση ξεκινάει την κατασκευή του τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Μετά το τέλος της τριλογίας, το φανταστικό χωριό που φιλοξένησε τα μυθιστορήματα του Τόλκιν, γίνεται ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, προσφέροντας βόλτες ανάμεσα σε πανέμορφους κήπους και σπίτια των χόμπιτ, 44 στον αριθμό.

Το πιο διασκεδαστικό της όλης εμπειρίας είναι το πέρασμα από την πανέμορφη γέφυρα, αλλά και η επίσκεψη στην παμπ του χωριού με το όνομα “Green Dragon Inn”, στο οποίο πέρα από μία μπύρα μπορείς να απολαύσεις διάφορες αλμυρές παρασκευές που θα σε ταξιδέψουν σε άλλη εποχή.

Η οργανωμένη ξενάγηση κοστίζει περίπου 50 ευρώ, χρήματα που ασφαλώς δεν λες λίγα όμως αξίζει και με το παραπάνω, ενώ διαρκεί δύο ώρες. 

Το Shire βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το Όκλαντ και οι παρακείμενες περιοχές προσφέρουν επιλογές διαμονής σε περίπτωση που θέλεις να βρίσκεσαι κοντά.

Μία πραγματικά παραμυθένια και διαφορετική εμπειρία.

Γύρισε την παραπάνω gallery και να δεις που θα συμφωνήσεις μαζί μας.

On Instagram @kyrastev