Λίμνη Como: Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης

By Evelina Kyrasta Jul 04, 2017

Η λίμνη Κόμο της Ιταλίας θεωρείται ένας από τους ωραιότερους και πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Δεν αποτέλεσε τυχαία πηγή έμπνευσης, για ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφους και γενικότερα ανθρώπους του πνεύματος.

Απέχει περίπου 1 ώρα από το αεροδρόμιο του Μιλάνου και το σχήμα της μοιάζει με ανάποδο «Υ». Αυτό το χαρακτηριστικό της αρχικά, μπορεί να κάνει τις μετακινήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται είτε οδικώς, είτε ακτοπλοϊκώς να φαντάζουν δύσκολες , αλλά ουσιαστικά, δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στον επισκέπτη να την εξερευνήσει.

Αριστοκρατικές εντυπωσιακές βίλες, palazzi, ιδιωτικές αποβάθρες, καταπράσινοι κήποι, κτήρια με τοίχους στο χρώμα της ώχρας και κεραμιδί σκεπές, συνθέτουν το σκηνικό.

Αυτή που κλέβει αδιαμφισβήτα τις εντυπώσεις είναι η «Villa d’Este» στο Cernobbio. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς… την εκπληκτική της θέα λόγω της τοποθεσίας της, τους κήπους της, τα ψηλοτάβανα και ατμοσφαιρικά δωμάτια της ή το εκπληκτικό μενού του εστιατορίου… Ένας επίγειος παράδεισος, που όποιος τον έχει επισκεφθεί γνωρίζει πολύ καλά ότι μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι.

Εκτός από τη «Villa d’Este», αξίζει μία βόλτα στο Tremezzo στην πιο διάσημη επισκέψιμη βίλα, τη βίλα Carlotta με τον μυθικό κήπο που φιλοξενεί πάνω από 500 διαφορετικά είδη φυτών, στην πόλη του Como με τις μεσαιωνικές εκκλησίες, στο ρομαντικό Bellagio με τα γραφικά στενά δρομάκια, στην εντυπωσιακή Villa Serbelloni, μία από τις πλέον μυθικές βίλες της λίμνης, στο ψαροχώρι της  Varenna και στο Menaggio.

Επιλογές διαμονής υπάρχουν αρκετές και για όλα τα βαλάντια, επομένως δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να το ψάξετε λίγο παραπάνω και να βάλετε τον συγκεκριμένο προορισμό στα άμεσα σχέδια σας.
 

On Instagram @kyrastev