Το "The Wine House Hotel" στην Πορτογαλία δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο...

By Evelina Kyrasta Mar 07, 2019

Η κοιλάδα του Ντούρο είναι η διασημότερη οινοπαραγωγός ζώνη της Πορτογαλίας και όσοι έχουν πάρει λίγη από τη γεύση της, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.

Το άριστο οδικό δίκτυο, τα πανέμορφα χωριουδάκια, η καθαριότητα και οι φιλόξενοι κάτοικοι, αποτελούν απτά παραδείγματα για τους επισκέπτες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Τα περισσότερα οινοποιεία εκτός από υποδομές υψηλού επιπέδου και εξελιγμένη τεχνολογία, διαθέτουν και ξενώνες που πραγματικά θα λατρέψεις. 

Ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στα βαρέλια-bungalows του Quinta Da Pacheca, “αραδιασμένα” στις όχθες του ποταμού; Μάλλον κανείς!

Οι καινούριες μονάδες του The Wine House Hotel στην περιοχή Lamego, έχουν «πέσει εκατό τοις εκατό μέσα στο θέμα»! Η εσωτερική τους διακόσμηση βασισμένη σε ξύλο και γυαλί δημιουργεί μία μοντέρνα και ανάλαφρη ατμόσφαιρα, ενώ η βεράντα τους προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την κοιλάδα με τους αμπελώνες. 

Οργανωμένες εκδρομές, picnic, μαθήματα μαγειρικής και wine tasting συνιστούν δραστηριότητες-εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις.

Και αν ο ύπνος σε “βαρέλι” δεν σε πείθει, μην αγχώνεσαι. Το πλήρως ανακαινισμένο κεντρικό κτίριο του 18ου αιώνα διαθέτει ατμοσφαιρικά δωμάτια, που καταφέρνουν να ισορροπήσουν άριστα τη μοντέρνα νότα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Must: Το εστιατόριο με την gourmet κουζίνα και τις ντόπιες πρώτες ύλες.

Συμπέρασμα… οι Πορτογάλοι έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, διατηρώντας την ταυτότητα και τη σφραγίδα τους σε όλα τα επίπεδα!

 

Μήπως άρχισες, λοιπόν, να το σκέφτεσαι ήδη;

Γύρισε την παραπάνω gallery και δεν θα σου μείνει ίχνος αμφιβολίας.

 

 

 

On Instagram @kyrastev