Γροθιά στα στερεότυπα! Η Barbie εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ και σκορπά χαμόγελα

By Evelina Kyrasta Apr 14, 2019

Από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στην αγορά, η Barbie -ήδη από την original εκδοχή της- είχε προβληματίσει γονείς και ψυχολόγους λόγω της ψεύτικης τελειότητας που παρουσίαζε στα νεαρά κορίτσια.

Με τα χρόνια, οι δημιουργοί της προσπάθησαν να φέρουν τη θρυλική κούκλα πιο κοντά στα πρότυπα της μέσης γυναίκας, παρουσιάζοντας τη μελαχρινή, έγκυο, με καμπύλες, ακόμα και plus size.

Τα σχόλια για την πιο γήινη μορφή της πιο εμπορικής κούκλα του κόσμου υπήρξαν θετικότατα, με ολοένα και περισσότερα κορίτσια να συνειδητοποιούν πως το skinny body type δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να κερδίσει χώρο στη μόδα και τον κόσμο του θεάματος γενικότερα.

Ωστόσο, η εταιρεία προτιμά να κυκλοφορεί τη συγκεκριμένη κούκλα σε κάθε της εκδοχή, πολύ μακιγιαρισμένη. Με έντονα μάτια, μακριές βλεφαρίδες, ρουζ και κάθε τι που προσδίδει λάμψη στο αψεγάδιαστο πρόσωπό της.

Πώς είναι, όμως, η Barbie χωρίς το μακιγιάζ της; Πώς θα έμοιαζε αν ήταν πραγματική γυναίκα, χωρίς την βοήθεια των καλλυντικών προϊόντων;

Αυτή τη φορά, η απάντηση δεν έρχεται από την εταιρεία παραγωγής της, αλλά από τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν την εντελώς natural εκδοχή της είτε αφαιρώντας μέσω της ζωγραφικής το make up από το πρόσωπό της είτε με τη βοήθεια του Photoshop.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν με τη διάσημη Barbie εντελώς αμακιγιάριστη είναι πολλές, ενώ ασχολίαστη δεν θα μπορούσε να μείνει και η εκδοχή της κούκλας με τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπό της.

Εσύ έχεις δει την ξανθιά που όλες αγαπήσαμε με μαύρους κύκλους; Ήρθε η ώρα να το κάνεις.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι συγκεκριμένες εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και έχουν κερδίσει πολύ θετικά σχόλια τόσο σαν ιδέα όσο και ως αποτέλεσμα.

Πώς τη βρίσκετε;

On Instagram @kyrastev